Πιο χάλια από ποτέ η Μέρκελ μετά το τρομοκρατικό – «Οι νεκροί είναι δικοί σου Άνγκελα»

Μίλησε με τον Ομπάμα και τον Πούτιν

Δύσκολες ώρες περνά η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην χριστουγεννιάτικη αγορά στην κεντρικότατη λεωφόρο Κουρφούστερνταμ, στο δυτικό Βερολίνο. Βαρύ πένθος σκέπασε την χώρα της, με την Γερμανία να γίνεται στόχος τρομοκρατικής επίθεσης για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο. Τον περασμένο Ιούλιο, παγκόσμιο σοκ είχε προκαλέσει, ένα άλλο ένα μακελειό με εννέα νεκρούς, σε εμπορικό κέντρο στο Μόναχο. 

Σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος, μαυροντυμένη, απεριποίητη και εμφανώς ταλαιπωρημένη επισκέφτηκε τον τόπο της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης και κατέθεσε λουλούδια, στη μνήμη των θυμάτων.

Η Γερμανίδα καγκελάριος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος την διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει τις γερμανικές έρευνες για το τρομοκρατικό χτύπημα.

Επίσης, η κυρία Μέρκελ επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν συλλυπητήρια μηνύματα, καθώς την Δευτέρα δολοφονήθηκε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Άγκυρα. 

 

Όσες δεσμεύσεις και αν έδωσε ότι αυτή η πράξη θα τιμωρηθεί αυστηρά, το σίγουρο είναι ότι η τρομοκρατική πράξη – σε συνδυασμό με προσφυγικό και οικονομική κρίση-  θα χτυπήσει και την δημοτικότητα της. Όπως έγινε και με άλλους ηγέτες της Ευρώπης (βλέπε Κάμερον, Ολάντ,Ρέντσι).

 

Χρήστες στα Social Media: "Μέρκελ έχεις αίμα στα χέρια σου"

Ήδη η κυρία Μέρκελ δέχεται σφοδρά πυρά μέσω των social media με πολλούς χρήστες να την κατηγορούν πως έχει βάψει τα χέρια της με αίμα, ενώ και πολιτικοί άρχισαν τις ευθείες επιθέσεις εναντίον της.

Γερμανός ακροδεξιός ευρωβουλευτής: Οι νεκροί στο Βερολίνο είναι της Μέρκελ

Ο Μάρκους Πρέτζελ, ευρωβουλευτής του αντιμεταναστευτικού AfD, σχολίασε πως οι νεκροί από την επίθεση είναι «νεκροί της Μέρκελ».

Συγκεκριμένα, ο Μάρκους Πρέτζελ, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Πότε θα αντεπιτεθεί το γερμανικό κράτος; Πότε τελειώνει αυτή η καταραμένη υποκρισία επιτέλους; Είναι οι νεκροί της Μέρκελ».

Τσέχος υπουργός: Η Μέρκελ ευθύνεται για την επίθεση στο Βερολίνο

Ευθεία επίθεση στη Γερμανίδα καγκελάριο, εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών της Τσεχίας, Αντρέι Μπάμπις, καταλογίζοντας στην Άνγκελα Μέρκελ μέρος της ευθύνης για την επίθεση με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο.

«Oι μετανάστες δεν έχουν θέση στην Ευρώπη. Δυστυχώς η πολιτική αυτή είναι υπεύθυνη για αυτήν την απεχθή πράξη. Ήταν αυτή που άφησε τους μετανάστες να μπουν στη Γερμανία και σε όλη την Ευρώπη, σε ανεξέλεγκτα κύματα, χωρίς χαρτιά, χωρίς να γνωρίζουν ποιοι είναι», είπε και πρόσθεσε «η Γερμανία πληρώνει υψηλό τίμημα για την πολιτική αυτή».

Ο ίδιος υποστήριξε πως η καλύτερη λύση για την Ευρώπη είναι η παροχή οικονομικής βοήθειας σε κράτη της Βόρειας Αφρικής.

«Η λύση είναι η ειρήνη στη Συρία και η επιστροφή των μεταναστών στα σπίτια τους. Δεν υπάρχει θέση για αυτούς στην Ευρώπη»,  υπογράμμισε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top