ΣΟΚ: Selfies με κραγιόν μπροστά από το ρημαγμένο Χαλέπι

Χαμογελούν στα σημεία όπου σκοτώθηκαν χιλιάδες ψυχές

Χαμογελαστές selfies με κραγιόν μπροστά από το Χαλέπι

Ποζάρουν μπροστά στα ερείπια του πολέμου, στο σημείο όπου έχουν πεθάνει άνθρωποι και παιδιά.

Νεαρές, ευτυχισμένες γυναίκες, φορούν τα κραγιόν τους, στήνονται στα selfie sticks τους και χαμογελούν σαν να μην υπάρχει δίπλα τους, σε απόσταση αναπνοής, ο πόνος και η δυστυχία.

Αν κανείς δεν γνώριζε πού τραβήχτηκαν αυτές οι φωτογραφίες, θα τις θεωρούσε ο,τι πιο φυσιολογικό. Η αλήθεια όμως σοκάρει, καθώς τα εν λόγω στιγμιότυπα «έρχονται» από το Χαλέπι και προκαλούν οργή.

Την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους μαρτυρικά, την ώρα που παιδιά έχουν πεθάνει βασανιστικά και άδικα, αντικρίζοντας με «το καλημέρα» το πιο άγριο πρόσωπο της ζωής, εκείνες στήνονται μπροστά από τον φακό, στα σημεία όπου έχουν πέσει βόμβες, ντυμένες και βαμμένες «στην τρίχα», λες και ποζάρουν μπροστά από… «αξιοθέατα».Τις φωτογραφίες έφερε στο φως της δημοσιότητας το πρακτορείο «Reuters» και έχουν προκαλέσει σάλο, καθώς η κατάσταση στο ανατολικό Χαλέπι είναι ακόμα έκρυθμη, με δεκάδες χιλιάδες άμαχους πολίτες να είναι εγκλωβισμένοι μεταξύ των καθεστωτικών δυνάμεων και των ανταρτών.

Να σημειώσουμε, ότι όλα τα σημεία στα οποία ποζάρουν οι γυναίκες, βρίσκονται σε περιοχές της πόλης όπου πλέον τον έλεγχο έχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις, αποτελώντας το καλύτερο «όπλο» για την προπαγάνδα του Άσαντ.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top