ΠΥΡΚΑΓΙΑ σε κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Γαλλία- Τρεις τραυματίες

Πολύ πιθανό να οφείλεται σε εμπρησμό

ΠΥΡΚΑΓΙΑ σε κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Γαλλία- Τρεις τραυματίες

Φωτιά ξέσπασε σε κέντρο υποδοχής προσφύγων και μεταναστών σε προάστιο του Παρισιού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά τρεις άνθρωποι.

Δεν αποκλείεται η πυρκαγιά, που ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής, να οφείλεται σε εμπρησμό

Στο εν λόγω κέντρο, διαμένουν μετανάστες με νόμιμα έγγραφα οι οποίοι δεν έχουν οικογένεια και εργάζονται στη Γαλλία. Το κέντρο βρίσκεται στο προάστιο Μπουλόν- Μπιλανκούρ στο δυτικό Παρίσι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι οποίες διευκρίνισαν ότι 14 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, εντοπίστηκαν ίχνη καύσιμου και επιταχυντή φωτιάς στην είσοδο του εξαώροφου κτιρίου.

Τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί στη Γαλλία πολλές εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον κέντρων υποδοχής προσφύγων και μεταναστών ή αστέγων.

Η δημιουργία αυτού του κέντρου έγινε προκειμένου να εκκενωθεί ο μεγαλύτερος αυτοσχέδιος καταυλισμός προσφύγων που είχε δημιουργηθεί στην πλατεία Σταλιγκράντ, στο βορειοανατολικό τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας. Στον καταυλισμό αυτόν βρίσκονταν περισσότεροι από 3.800 άνθρωποι και απομακρύνθηκαν στις 4 Νοεμβρίου, μετά την εκκένωση της «ζούγκλας» του Καλαί στη βόρεια Γαλλία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top