ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΟ VIDEO από την έκρηξη σε εκκλησία στο Κάιρο: Παντού νεκροί και αίμα

Ανάμεσα τους και έξι παιδιά-Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει προς το παρόν την ευθύνη

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από την βομβιστική επίθεση που όπως έχει ήδη γράψει το star.gr σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στο παρεκκλήσι του Πέτρου και Παύλου,  ακριβώς δίπλα στην έδρα της Κοπτικής Εκκλησίας στο Κάιρο.

Όπως θα δείτε και στο video-ΣΟΚ που είδε το φως της δημοσιότητας, μετά την έκρηξη που άφησε πίσω της 25 νεκρούς (ανάμεσα τους και έξι παιδιά) και 49 τραυματίες, παντού υπάρχει αίμα και θάνατος.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση, ενώ ο Πρόεδρος της χώρας, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, κήρυξε τριήμερο πένθος για την Αίγυπτο.

Εξόριστα στελέχη της οργάνωσης Αδελφοί Μουσουλμάνοι και των εγχώριων αντικαθεστωτικών ομάδων καταδίκασαν την επίθεση, ενώ υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους πανηγύριζαν στα κοινωνικά δίκτυα.

Να σημειώσουμε, ότι οι Κόπτες της Αιγύπτου, που αποτελούν το 10% περίπου των 90 εκατομμυρίων Αιγυπτίων, είναι η μεγαλύτερη χριστιανική κοινότητα της Μέσης Ανατολής και μία από τις πιο παλιές, και αντιμετωπίζουν συχνά επιθέσεις από τους μουσουλμάνους γείτονές τους, οι οποίοι σε φτωχές επαρχίες της χώρας καίνε τα σπίτια και τις εκκλησίες τους, συνήθως λόγω οργής για ενδοθρησκευτικούς γάμους ή την οικοδόμηση μιας εκκλησίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είπαν ότι η χώρα «θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους εταίρους της για να ματαιώσει τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες» και ότι ήταν δεσμευμένη για την ασφάλεια της Αιγύπτου, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του Λευκού Οίκου.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών παρότρυνε «όλα τα κράτη, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις τους υπό τους διεθνείς νόμους και τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, να συνεργαστούν ενεργά με όλες τις σχετικές αρχές» για να θέσουν τους υπαίτιους έναντι των ευθυνών τους.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top