ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ από το ΜΑΚΕΛΕΙΟ στην Κωνσταντινούπολη – 29 οι νεκροί και 166 οι τραυματίες

«Ήθελαν περισσότερους νεκρούς», λέει ο Ερντογάν

Ένα ακόμα μακελειό σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη, μετά από δύο εκρήξεις σε λιγότερο από ένα λεπτό που σκόρπισαν και πάλι τον τρόμο και τον πανικό στην Τουρκία.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη έξω από το Vodafone Arena της Μπεσίκτας τη στιγμή που μόλις είχε ολοκληρωθεί ένας ποδοσφαιρικός αγώνας και μετά από ελάχιστα λεπτά ανατινάχθηκε στο πάρκο Ματζκά που βρίσκεται δίπλα από το γήπεδο.

Ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για 29 νεκρούς, οι 27 από αυτούς αστυνομικοί, όπως ανακοίνωσε νωρίς σήμερα το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ενώ οι τραυματίες αγγίζουν τους 166. Σύμφωνα με τον κύριο Σοϊλού οι 17 υπεβλήθησαν αμέσως σε επέμβαση, ενώ 6 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Όπως ανακοίνωσε δε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, ο βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά μόλις 45 δευτερόλεπτα μετά από την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου.

Οι αρχές έχουν προχωρήσει στις συλλήψεις 10 ανθρώπων.

«Ήταν σαν κόλαση. Οι φλόγες υψώθηκαν μέχρι τον ουρανό. Έπινα τσάι στο καφέ δίπλα στο τζαμί», είπε στο Reuters ο Ομέρ Γιλμάζ, ο οποίος εργάζεται στο τζαμί απέναντι από το γήπεδο και πρόσθεσε: «Ο κόσμος έσκυψε κάτω από τα τραπέζια, οι γυναίκες άρχισαν να κλαίνε. Οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου έψαχναν καταφύγιο. Ήταν τρομερό».

Συγκλονιστικά είναι τα βίντεο που κάνουν το γύρο των social media από τη στιγμή της έκρηξης, αλλά και του πανικού που επικράτησε μετά το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα, ενώ αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο και για ανθρώπινα μέλη που πετάγονταν στον αέρα από την έκρηξη.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, στόχος των τρομοκρατών ήταν ένα όχημα που μετέφερε αστυνομικούς την ώρα που αποχωρούσε από το στάδιο μετά την ολοκλήρωση του ποδοσφαιρικού αγώνα, Μπεσίκτας – Μπουρσαμπόρ.

Ερντογάν: «Ήθελαν περισσότερους νεκρούς»

Για τρομοκράτες που είχαν στόχο να βυθίσουν στο αίμα την Κωνσταντινούπολη έκανε λόγο ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επίσης βρισκόταν στην Πόλη, προσθέτοντας ότι ήθελαν να προκαλέσουν μεγαλύτερες απώλειες.

«Μια τρομοκρατική επίθεση εξαπολύθηκε εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας μας και των πολιτών μας. Έχει γίνει κατανοητό ότι οι εκρήξεις που συνέβησαν μετά την λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα της Μπεσίκτας με την Μπούρσασπορ και είχε ως στόχο να προκαλέσει τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες. Ως αποτέλεσμα αυτών των επιθέσεων δυστυχώς έχουμε νεκρούς και τραυματίες», τόνισε στην ανακοίνωσή του ο Τούρκος πρόεδρος.

Σύσσωμη η διεθνής κοινότητα καταδίκασε το τρομοκρατικό χτύπημα

Για «άνανδρη επίθεση» έκανε λόγο η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα με ανάρτησή της στο Twitter, προσθέτοντας ότι «στέκεται στο πλευρό του τουρκικού λαού ενάντια στην τρομοκρατία».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μ. Σουλτς εξέφρασε την αλληλεγγύη του στου Τούρκους πολίτες και στις οικογένειες των θυμάτων της επίθεσης.

Το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα καταδίκασε τέλος μέσω Twitter και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών γράφοντας: «Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό των φίλων και γειτόνων μας». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top