Σεούλ: έγκυος προσβλήθηκε από τον ιό του MERS!

Δεκατέσσερα είναι τα νέα κρούσματα

Σεούλ: έγκυος προσβλήθηκε από τον ιό του MERS!

​Δεκατέσσερα είναι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού MERS (Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής) που καταγράφηκαν στη Νότια Κορέα, ανεβάζοντας σε 122 τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Σεούλ.

Μεταξύ των νέων κρουσμάτων είναι και μια έγκυος η οποία προσβλήθηκε από τον ιό στην πτέρυγα των επειγόντων σε νοσοκομείο της Σεούλ, στο οποίο έχει αναφερθεί ένας αριθμός και άλλων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, σύμφωνα με το υπουργείο.

Οι γονείς της εγκύου είχε διαγνωστεί ότι είχαν προσβληθεί από τον MERS πριν από αυτήν, διευκρινίζει το υπουργείο.

Η εξάπλωση της ασθένειας έχει προκαλέσει φόβο και ανησυχία στους πολίτες της Νότιας Κορέας, αναγκάζοντας χθες την πρόεδρο της χώρας Παρκ Γκέουν Χε να αναβάλει μια επίσκεψή της στις ΗΠΑ, την ώρα που οι αξιωματούχοι που είναι υπεύθυνοι για θέματα υγείας επικρίνονται για έλλειψη διαφάνειας και για αποτυχία να περιορίσουν άμεσα την εξάπλωση του κορονοϊού.

Χθες μια κοινή αποστολή της Νότιας Κορέας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) συνέστησε να ξανανοίξουν τα σχολεία στην χώρα, καθώς δεν θεωρείται πιθανή μια εξάπλωση της νόσου σε αυτά, ενώ την ίδια ώρα τα σχολικά συμβούλια συστήνουν το κλείσιμο κι άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Με τα νέα αυτ�� κρούσματα ανέρχεται σε 1.271 ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του MERS σε όλον τον κόσμο, βάσει των στοιχείων του ΠΟΥ και σε τουλάχιστον 448 ο συνολικός αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με τον κορονοϊό αυτόν.

Η Νότια Κορέα έχει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο, μετά την Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου των Ασθενειών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top