Απίστευτη έκπληξη από τον κομήτη 67Ρ : Μυστηριώδεις ήχοι σαν τραγούδι!

Οι πρώτες εικόνες που πήρε το ρομπότ Philae

​Λίγες ώρες πριν την προσεδάφιση της συσκευής «Philae», τα όργανα του διαστημικού σκάφους Rosetta καθώς πλησίαζαν τον κομήτη 67Ρ/ Τσουριούμοφ/ Γκερασιμένκο, κατέγραψαν μυστηριώδεις ήχους, τους οποίους αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας χαρακτήρισαν ως ένα «τραγούδι» που απαγγέλλει ο 67P.

Ήδη από τον Αύγουστο η Rosetta ενώ βρισκόταν 100 km από τον κομητη είχε καταγράψει ηχητικά ακούσματα, όπως ανέφερε το μπλογκ Rosetta. Τα ακούσματα όμως αυτά δεν ακούγονταν παρά μόνο σε χαμηλή συχνότητα.

Προκειμένου να καταλάβουν καλύτερα αυτό το μοναδικό «τραγούδι», οι επιστήμονες της αποστολής αύξησαν την συχνότητα 10.000 φορές ώστ�� να ακούγεται στο ανθρώπινο αυτί.

Σύμφωνα με την πρώτη, επιστημονική εκτίμηση των μελών της αποστολής Rosetta, το «τραγούδι» αυτό είναι ήχοι που παράγονται από ένα ρεύμα ηλεκτρικά φορτισμένων σωματιδίων που απελευθερώνονται από τον κομήτη καθώς αυτός διασχίζει το διαστημικό κενό.

Οι πρώτες εικόνες που πήρε το ρομπότ

rosetta1_0.jpg

rosetta2.jpgrosetta3.jpgrosetta4.jpgΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top