Κατρακυλά η δημοτικότητα του Ολάντ στο χαμηλότερο επίπεδ�� του 18%

Το χειρότερο ποσοστό των τελευταίων 2 ετών

Κατρακυλά η δημοτικότητα του Ολάντ στο χαμηλότερο επίπεδο του 18%

Η δημοτικότητα ��ου Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ έπεσε πέντε μονάδες τον Απρίλιο υποχωρώντας στο χαμηλότερο των τελευταίων δύο ετών, στο 18 %, ενώ ταυτόχρονα ο νέος πρωθυπουργός Μανουέλ Βάλς εμφανίζεται στο 58 %, σύμφωνα με το μηνιαίο βαρόμετρο για την Journal du Dimanche .

Πιο αναλυτικά, το 2% των ερωτηθέντων είναι «πολύ ικανοποιημένοι» με τον Φρανσουά Ολάντ και το 16 % «μάλλον ικανοποιημένοι» , ενώ το 44 % λένε ότι είναι «μάλλον δυσαρεστημένοι» και το 38 % «πολύ δυσαρεστημένοι».

Η δημοτικότητα του Ολάντ ποτέ δεν είχε κατρακυλήσει τόσο χαμηλά, καθώς η προηγούμενη χαμηλότερη μέτρηση της δημοτικότητας του προέδρου ήταν στο 20 % τον Νοέμβριο του 2013 και επίσης η ίδια τον Φεβρουάριο του 2014. Τον περασμένο μήνα, η δημοτικότητά τ��υ ήταν ανέκαμψε ελαφρώς στο 23% , σύμφωνα με το βαρόμετρο. Όσο για τον Μανουέλ Βάλς μετρήθηκε η δημοτικότητα του για πρώτη φορά υπό την ιδιότητά του ως πρωθυπουργού και με το 58% είναι ο πιο δημοφιλής επικεφαλής της κυβέρνησης στην αρχή της θητείας του.

Για λόγους σύγκρισης , ο Ντομινίκ ντε Βιλπέν (πρωθυπουργός του Ζακ Σιράκ) τον Ιούνιο του 2005 , σημείωσε δείκτη δημοτικότητας 44 % και ο Λοράντ Φαμπιούς 29 % τον Αύγουστο του 1984. Ιδιαίτερα επισημαίνει το βαρόμετρο η διαφορά των 40 ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ της δημοφιλίας του προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού δεν έχει παρατηρηθεί από το 1958. Η μεγαλύτερη διαφορά στο παρελθόν ήταν 21 μονάδες μεταξύ του Νικολά Σαρκοζί στο 37% και του Φρανσουά Φιγιόν στο 58% το Μάρτιο του 2008 .

Η μέτρηση δι��ξήχθη τηλεφωνικά από τις 4 έως τις 12 Απριλίου σε δείγμα 1.909 ατόμων αντιπροσωπευτικό του γαλλικού πληθυσμού ηλικίας 18 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top