ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: Οι Κινέζοι αγοράζουν… καθαρό αέρα

Η πόλη υποφέρει από υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης

ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: Οι Κινέζοι  αγοράζουν… καθαρό αέρα

Καθημερινά δεκάδες Κινέζοι από την πόλη Ζενγκσού, πηγαίνουν σε ειδικά μέρη τα οποία είναι εφοδιασμένα με σακούλες καθαρού αέρα, προκειμένου να εισπνεύσουν λίγο οξυγόνο μέσα στη μέρα, λόγω της υπερβολικής μόλυνσης της ατμόσφαιρας.

«Κάθε ημέρα, όταν σηκώνομαι από το κρεβάτι, ελέγχω την εφαρμογή στο κινητό μου, που με ενημερώνει για την ποιότητα αέρα, όπως καταγράφεται από την αμερικανική πρεσβεία που διαθέτει μετρητές και βρίσκεται κοντά στο σπίτι μου» αναφέρει χαρακτηριστικά ένας κάτοικος του Πεκίνου.

Συγκεκριμένα η πόλη Ζενγκσού βρίσκεται στη δέκατη θέση στη λίστα της Greenpeace με τις πιο μολυσμένες πόλεις του 2013. Με αφορμή λοιπόν την ατμοσφαιρική ρύπανση που «πνίγει» την πόλη και τους κατοίκους της, μια εταιρεία έφερε 2.000 φιάλες και 40 σακούλες με εσώκλειστο αέρα από το βουνό Λαοτζούν το οποίο είναι γνωστό για τις δασώδεις περιοχές και φυσικά για τον καθαρό του αέρα.

Βέβαια, η επιχείρηση «συσκευασμένου καθαρού αέρα» ευδοκιμεί στη χώρα, καθώς πολλοί επιχειρηματίες πλουτίζουν, προωθώντας σακούλες, μπουκάλια και δοχεία με καθαρό αέρα σε χαμηλές τιμές (0,50 λεπτά του ευρώ). Μάλιστα, ο ίδιος ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, τον περασμένο μήνα, στο ετήσιο Λαϊκό Κογκρέσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της μαζικής κατασκευής μπουκαλιών με οξυγόνο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top