Η Ουκρανία απομακρύνει τα στρατεύματά της από την Κριμαία

Παραδέχεται την ήττα της από τις ρωσικές δυνάμεις

Σε ανακοίνωσή της η μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας ανέφερε πως απομακρύνει τα στρατεύματά της και τις οικογένειές τους από την Κριμαία.

Επί της ουσίας, παραδέχεται την ήττα της από τις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες κατέλαβαν μια από τις τελευταίες εναπομείνασες ουκρανικές βάσεις που συνέχιζαν να βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Κιέβου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι χιλιάδες Ουκρανοί στρατιωτικοί παρέμεναν πολιορκημένοι σε βάσεις στην Κριμαία, χωρίς να προβάλουν ένοπλη αντίσταση αλλά αρνούμενοι να παραδοθούν, αφότου ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ανακηρύξει το δικαίωμα της Μόσχας να επέμβει στις αρχές του μήνα.

«Το Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας έδωσε εντολή στο υπουργείο Άμυνας να προχωρήσει στη μετακίνηση των στρατιωτικών μονάδων της Κριμαίας και να απομακρύνει τις οικογένειες» δήλωσε ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ μιλώντας στο κοινοβούλιο στο Κίεβο.

Ωστόσο, πρόσθεσε πως η μετακίνηση των στρατευμάτων, αποφασίστηκε μετά τις απειλές των ρωσικών δυνάμεων κατά της ζωής των Ουκρανών στρατιωτικών και των οικογενειών τους.

H Ρωσία απαγόρευσε την είσοδο σε 13 Καναδούς αξιωματούχους

Από την άλλη πλευρά, η Ρωσία απαγόρευσε την είσοδο σε 13 Καναδούς αξιωματούχους, μεταξύ αυτών σε μια σύμβουλο του πρωθυπουργού Στίβεν Χάρπερ και στον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, σε απάντηση στις κυρώσεις που υιοθέτησε ο Καναδάς εναντίον της Μόσχας μετά την προσάρτηση τη�� Κριμαίας.

«Αυτό το μέτρο εφαρμόζεται σε απάντηση στις απαράδεκτες ενέργειες της καναδικής πλευράς» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top