Καιρός: Κλειστά σχολεία λόγω του χιονιά

Ποια θα ανοίξουν αργότερα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία που αναμένεται να σαρώσει τη χώρα έως την Τετάρτη. Σε αρκετές περιοχές τα σχολεία θα είναι σήμερα κλειστά, ενώ με απόφαση του υπουργείου Παιδείας τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως με τηλεκπαίδευση. 

Τα χιόνια έχουν κάνει την εμφάνιση τους στα ορεινά της Εύβοιας και ήδη χιονίζει από το βράδυ της Κυριακής στα χωριά Σέτα και Στενή, ενώ οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν σήμερα Δευτέρα και την Τρίτη.

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού: Χιόνια από το απόγευμα και στην Αττική

Το σύνολο των δυνάμεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των δήμων έχουν τεθεί σε επιφυλακή, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχουν προβλήματα.

Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκονται και τα μηχανήματά στη νότια Φθιώτιδα και στους δήμους Καμένων Βούρλων και Λοκρών, ενώ στο Μαρτίνο έχουν συγκεντρωθεί πολλά εκχιονιστικά για να παρέμβουν όταν χρειαστεί.

Όπως ανακοινώθηκε, τα σχολεία στον Δήμο Μαντουδίου - Αγίας Άννας και Λίμνης θα παραμείνουν προληπτικά κλειστά από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη. Σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν γίνεται διά ζώσης μάθημα λόγω κακοκαιρίας, οι τάξεις λειτουργούν διαδικτυακά.

Καιρός: Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες από σήμερα το βράδυ

Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες περιοχές της Εύβοιας, ανάλογα με την επέκταση των φαινομένων θα ληφθούν αποφάσεις από το πρωί.

Κακοκαιρία: Πιθανόν να κλείσουν σχολεία και στην Αττική

Πιθανότητα υπάρχει να κλείσουν σχολεία και στην Αττική, ειδικά σε περιοχές των βορείων προαστίων, όπου τα καιρικά φαινόμενα θα είναι πιο έντονα. Περιφέρεια και Δήμοι θα εκτιμήσουν την κατάσταση και θα αποφασίσουν αν κάποια θα κλείσουν ή θα καθυστερήσει το ωράριο έναρξης των μαθημάτων.

Γίνεται λόγος για πιθανή χιονόστρωση στον Διόνυσο, την Εκάλη, τη Ροδόπολη, τη Δροσιά, την Πεντέλη, το Ντράφι, τους Θρακομακεδόνες, το Κρυονέρι, την Άνοιξη και τον Άγιο Στέφανο.

Μέχρι στιγμής, έχει ανακοινωθεί πως θα παραμείνουν κλειστά τα ακόλουθα σχολεία: 2ο Δημοτικό Παλλήνης, 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης, 1ο Λύκειο Παλλήνης λόγω προγραμματισμένης διακοπής ρεύματος.

Κακοκαιρία: Μία ώρα αργότερα θα ανοίξουν τα σχολεία στη Φλώρινα και τον δήμο Αμυνταίου

Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους σήμερα Δευτέρα στις 9:15 εξαιτίας χαμηλών θερμοκρασιών, ύστερα από απόφαση του δημάρχου. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί. Στις 9:15, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους και τα σχολεία στον δήμο Αμυνταίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top