Ενεργειακή κρίση: Μέτρα στήριξης για τη θέρμανση στα σχολεία

Έρχονται ενεργειακοί υπεύθυνοι στις μονάδες

Η ενεργειακή κρίση αναμένεται να «χτυπήσει» και τα σχολεία. Πολλά από αυτά σκέφτονται να περιορίσουν την θέρμανση, προκαλώντας αντιδράσεις σε γονείς και μαθητές. Ο δήμος Νέας Σμύρνης, μάλιστα, ζητά περιορισμό της ενεργειακής σπατάλης. 

Ο «χάρτης» των ενεργειακών επιδοτήσεων - Τι εξετάζει η Κυβέρνηση

Οι καυστήρες σε πάρα πολλά σχολεία της χώρας καίνε φυσικό αέρι. Τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα περίπου το 60% των σχολικών μονάδων έχει γυρίσει στο φυσικό αέριο, στη Θεσσαλία κοντά στο 50%, ενώ στη Θεσσαλονίκη πάνω από 90%. Όλοι αυτοί οι δήμοι τώρα είναι σε αδιέξοδο.

Ενέργεια: Πήραν φωτιά οι τιμές στα καυσόξυλα και τα πέλετ

Σχολεία: 'Ερχεται ενεργειακή στήριξη στα σχολεία - Θα υπάρχει ενεργειακός υπεύθυνος στις μονάδες

Για αυτόν τον λόγο, η κυβέρνηση έχει ξεκλειδώσει από τον Απρίλιο μια δόση 14 εκατομμύρια για την ενεργειακή στήριξη των σχολικών μονάδων και είναι θέμα ημερών να δοθεί και δεύτερη δόση, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Λάμπρου Δεμερτζή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Παράλληλα, μέχρι τέλος του μήνα σε κάθε συγκρότημα πρέπει να έχει τοποθετηθεί ένας ενεργειακός υπεύθυνος που θα ελέγχει την κατανάλωση και την εξοικονόμηση. 

Ήδη ορισμένοι δήμοι, όπως στη Νέα Σμύρνη, ζητούν περιορισμένη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας και της θέρμανσης στις αίθουσες. Αρκετοί γονείς υποστηρίζουν, όμως, ότι η λύση στην εξοικονόμηση είναι να υπάρχει μια σταθερή θερμοκρασία στις αίθουσες και να μην ανοιγοκλείνουν τα καλοριφέρ.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top