Θάνατος 53 ημερών βρέφους: Αθώοι οι γονείς αφού φυλακίστηκαν

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης δικαίωσε τους γονείς

Τραγική ήταν και η απώλεια ενός μωρού, μόλις 12 μηνών - Το μωρό έχασε τη χωή του από ηλεκτροπηξία βυθίζοντας στο πένθος το Αλιβέρι της Εύβοιας / Βίντεο Star

Ένα ζευγάρι Ρομά είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε φυλάκιση μετά τον θάνατο του 53 ημερών μωρού του. Το ζευγάρι αφού εξέτισε την ποινή του αθωώθηκε και προσφεύγει πλέον στη Δικαιοσύνη.

Αρκαδία: «Ραγίζει» καρδιές ο πατέρας του 15χρονου που σκοτώθηκε με ποδήλατο

Ομόφωνα αθώοι, λόγω αμφιβολιών, κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης ένας πατέρας και μια μητέρα που πρωτόδικα καταδικάστηκαν για θανατηφόρα έκθεση του νεογέννητου βρέφους τους.

Η υπόθεση αφορά στον θάνατο ενός αγοριού, μόλις 53 ημερών που πέθανε το 2014 στο νοσοκομείο Κατερίνης. Το πόρισμα του ιατροδικαστή έκανε λόγο για υποσιτισμό και οι γονείς του βρέθηκαν κατηγορούμενοι για τον θάνατο του παιδιού τους.

Το 2017, το Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τους καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, αποφασίζοντας παράλληλα η έφεση να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα με συνέπεια τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα να οδηγηθούν στις φυλακές. (Ο πατέρας εξέτισε τα 2/5 της ποινής και αποφυλακίστηκε, ενώ η μητέρα αποφυλακίστηκε κατόπιν αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής). 

Τραγωδία στην Ήπειρο: Νεκρή 24χρονη που κατέρρευσε μπροστά στους γονείς της

Σύμφωνα με το voria.gr, ο δικηγόρος του ζευγαριού, Πασχάλης Χατζηγκόντζιος, δήλωσε πως οι γονείς προτίθενται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη κατά της πρωτόδικης απόφασης για άδικη κράτηση.

Η πρωτόδικη απόφαση τούς κράτησε μακριά από τα υπόλοιπα εννιά παιδιά τους, που όσο ήταν κρατούμενοι, φιλοξενούνταν σε συγγενείς σε καταυλισμό στην Κατερίνη.

Εύβοια: Αυτή ήταν η εντομοαπωθητική συσκευή που «σκότωσε» το κοριτσάκι

Το ιστορικό του τραγικού θανάτου του μωρού

Το ζευγάρι υποδέχτηκε το μωρό του στα τέλη Ιουνίου του 2014. Το άτυχο αγοράκι δε μπορούσε να κρατήσει την τροφή που δεχόταν ούτε από θηλασμό ούτε από συμπλήρωμα γάλακτος.

Το μωρό διεκομίσθη στο νοσοκομείο Κατερίνης και έπειτα στο ΑΧΕΠΑ, όπου του παρείχαν ορό. Κάθε φορά που το μωρό έβγαινε από το νοσοκομείο, αντιμετώπιζε πάλι το ίδιο πρόβλημα με αποτέλεσμα να είναι αδύναμο και άρρωστο και διακομιζόταν ξανά, χωρίς να προσδιοριστεί αν έχει κάποια ιδιαίτερη πάθηση.

Πενήντα τρεις μέρες μετά τη γέννησή του κατέληξε στο νοσοκομείο Κατερίνης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top