Πισπιρίγκου: Να δικαστεί για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ζητά ο εισαγγελέας

Παραπέμπεται στο εδώλιο για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Την παραπομπή σε δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου προτείνει ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, ώστε να δικαστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με θύμα την Τζωρτζίνα, αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του παιδιού.

«Ο Μάνος Δασκαλάκης έχει σχέση με φίλη της Ρούλας Πισπιρίγκου»

Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο εισαγγελικός λειτουργός θεωρεί ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια της μητέρας της και για τον λόγο αυτόν, προτείνει την παραπομπή της καθώς και τη συνέχιση της προσωρινής της κράτησης της στις φυλακές Κορυδαλλού για έξι ακόμα μήνες.

Θάνατος Μαλένας - Ίριδας: Τι είπαν οι ιατροδικαστές στις καταθέσεις τους  

Το σκεπτικό του εισαγγελικού λειτουργού φέρεται να εστιάζει σε συμπεριφορές που εκδήλωσε η μητέρα, αλλά και στο γεγονός πως ήταν μόνη στο δωμάτιο με την Τζωρτζίνα όταν ξεκίνησε το επεισόδιο που κατέληξε τελικά στον θάνατό της.

Υπενθυμίζεται ότι αν και η ανάκριση είχε ολοκληρωθεί ο κ. Νούλης από τα στοιχεία της δικογραφίας έκρινε ότι το επεισόδιο του Απριλίου του 2021, που προκάλεσε τετραπληγία στην Τζωρτζίνα, οφείλεται στην προσπάθεια της 33χρονης μητέρας της να κόψει το νήμα της ζωής της με αποτέλεσμα να ασκήσει συμπληρωματική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. 

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Αδύναμη η δικογραφία – Σκληρή η δήλωση του Δασκαλάκη»

Οι αρμόδιοι δικαστές με βούλευμά τους θα αποφασίσουν για την παραπομπή ή όχι της Ρούλας Πισπιρίγκου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. 

Μάνος Δασκαλάκης: Η αντίδρασή του μετά τη νέα δίωξη στην Πισπιρίγκου

Εκτιμάται ότι το βούλευμα θα εκδοθεί σε περίπου έναν μήνα και αν οι δικαστές παραπέμψουν σε δίκη τη Ρούλα, αυτή θα γίνει πριν από τα Χριστούγεννα.

Το δικηγορικό γραφείο του κ. Αλέξη Κούγια εξέδωσε δελτίο τύπου για τις νέες εξελίξεις: 

«Σήμερα, δημοσιοποιήθηκε στα ΜΜΕ η εισαγγελική πρόταση για τη μια ανθρωποκτονία εκ των τριών, για τις οποίες κατηγορείται η εντολέας μου κα Σωτηρία Πισπιρίγκου.

Όπως επί 5 σχεδόν δεκαετίες δηλώνω καθημερινά σε όσες υποθέσεις έχω την τιμή να με επιλέγουν ως δικηγόρο, όσον αφορά τις εισαγγελικές προτάσεις είτε προς Συμβούλια, είτε προς Δικαστήρια, θα δηλώσω και τώρα.

Η άσκηση μιας ποινικής διώξεως, η εισαγγελική πρόταση είτε σε Συμβούλια, είτε σε Δικαστήρια δεν είναι τίποτε άλλο παρά η υποκειμενική άποψη ενός η μίας Εισαγγελέως, όπου μόνο με πιθανολόγηση διατυπώνουν την προσωπική τους άποψη για την κατηγορία, η οποία πρέπει να αποδοθεί εις βάρος ενός ή περισσοτέρων Ελλήνων πολιτών. 

Σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύει είτε η ποινική δίωξη, είτε η εισαγγελική πρόταση την κρίση των Δικαστών που θα κρίνουν την υπόθεση.

Προσωπικά εμένα και την εντολέα μου μας ενδιαφέρει η κρίση των τακτικών Δικαστών και των Ενόρκων, οι οποίοι θα κρίνουν το εάν η κα Πισπιρίγκου διέπραξε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. 

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η πρόταση ενός η μίας Εισαγγελέως εναντίον οιασδήποτε δικαστικής αρχής δεν διαφέρει σε τίποτα, όσο αφορά την τελική δικαστική κρίση, από την πρόταση ενός δικηγόρου. 

Σέβομαι τους Εισαγγελείς και το έργο τους αλλά ούτε οι Εισαγγελείς, ούτε εμείς οι Δικηγόροι ψηφίζουμε για το ποια πρέπει να είναι η δίκαιη απόφαση, και η λειτουργηματική παρουσία μας αρχίζει και τελειώνει μόνο στο να βοηθήσουμε το Δικαστήριο ανάλογα με το κύρος και την επάρκειά μας, ώστε να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση.»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top