Ο Μητροπολίτης Γρεβενών κατέβαζε τις μάσκες για να φιλήσουν τον σταυρό

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης μετά τις αντιδράσεις

Ο Μητροπολίτης Δαυίδ κατέβαζε με το… δάχτυλο τις μάσκες επισήμων και καθηγητών στα εγκαίνια των νέων φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στα Γρεβενά, για να τους αγιάσει και να φιλήσουν το σταυρό.

Καταδικάστηκε Μητροπολίτης για υπεξαίρεση ιερών κειμηλίων

Mετά τα εγκαίνια έγινε ο αγιασμός και όταν οι πιστοί πήγαν να προσκυνήσουν τον σταυρό, ο Μητροπολίτης με γρήγορες κινήσεις τους κατέβασε τις μάσκες. 

Η  Μητρόπολη Γρεβενών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: 

«Σε καιρούς που η πατρίδα μας, αλλά και ο τόπος μας δοκιμάζονται όχι μόνο από την πανδημία του Covid 19 αλλά και από σωρεία οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων (για τα οποία η Εκκλησιά αγωνίζεται να δώσει την βοήθεια της στον πάσχοντα άνθρωπο), το κυνήγι της “είδησης” οδηγεί σε παρανοήσεις, ταραχές και διαστρεβλώσεις. Και στο στόχαστρο πάντα η Εκκλησία και πρόσωπα που την διακονούν.

Με αφορμή το Αγιασμό στην Φοιτητική Εστία Γρεβενών, το μεσημέρι της 20/10/2021, η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών υπογραμμίζει τον αγώνα που έδωσε, στο πλαίσιο των Συνοδικών Αποφάσεων, με την αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων κατά της πανδημίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ ακολουθώντας την αγαπητική προς τον συνάνθρωπο στάση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, είναι προσωπικά υπέρμαχος του εμβολιασμού αλλά και της αυστηρής χρήσης μάσκας, όπως έχει τονιστεί πολλαπλώς στις Εγκυκλίους του προς τις ενορίες των Γρεβενών»

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top