Άγιο Φως: Βιβλίο καταρρίπτει το θαύμα - «Ανάβει με αναπτήρα»

Σφοδρή αντίδραση από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η κυκλοφορία βιβλίου σύμφωνα με το οποίο στελέχη του Πατριαρχείου παραδέχονται ότι το Άγιο Φως ανάβει με αναπτήρα! Άμεση ήταν η απάντηση από τα Ιεροσόλυμα. 

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων κατά συγγραφέα ο οποίος επέλεξε μέσα στη Σαρακοστή, λίγο πριν τα Άγια Πάθη και την Ανάσταση, να εκδόσει βιβλίο σύμφωνα με το οποίο εκπρόσωποι του Πατριαρχείου παραδέχονται ότι το Άγιο Φως ανάβει με αναπτήρα.

Τι ισχυρίζεται ο συγγραφέας 

Ο συγγραφέας του βιβλίου ισχυρίζεται ότι μίλησε με ανθρώπους του Πατριαρχείου οι οποίοι του εκμυστηρεύτηκαν ότι το άναμμα του Αγίου Φωτός δεν είναι θαύμα αλλά τελετή, αμφισβητώντας την ζωοποιό δύναμη του Πανάγιου Τάφου και το Άκτιστο Φως που εκατομμύρια πιστοί από όλο τον κόσμο βιώνουν κάθε χρόνο. 

Σε ανακοίνωση του το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις ήταν εν αγνοία των συνομιλητών του, ότι έγινε δόλια συρραφή (μοντάζ) με σκοπό την εξαγωγή του "επιθυμητού" αποτελέσματος και όσα αναγράφονται στο βιβλίο αποτελούν προϊόν φανταστικών ιστοριών.

Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου απέφυγε να σχολιάσει θέμα. 

Σύμφωνα με έγκριτους θεολόγους η διαμάχη για το άναμμα του φωτός δεν επηρεάζει την ουσία της χριστιανικής πίστης.

Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει καρέ καρέ το θαύμα του Αγίου Φωτός

Την ίδια ώρα viral έχει γίνει στο διαδίκτυο ένα βίντεο - ντοκουμέντο ενός παιδοψυχίατρου από το 1994, Μοναχού σήμερα, που δείχνει καρέ - καρέ όλο το τελετουργικό του θαύματος του Αγίου Φωτός. Αρχικά δημιουργείται μια λάμψη με μια μπλε ράβδο με πεπερασμένο τέλος και αρχή, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι παιχνίδισμα του φακού. Λόγω της λάμψης δημιουργείτε ένα γαλάζιο νέφος και σιγά σιγά το φως κατακλύει όλο τον χώρο. 

Όπως και να έχει εκατομμύρια πιστοί σε όλο τον κόσμο θα ριγησουν και φέτος με την εικόνα του Πατριάρχη να βγαίνει κάθιδρος από τον Πανάγιο Τάφο κραδαίνοντας το Άγιο Φως. 

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top