Μόνο στo STAR: Καθαρίστρια με 13 παιδιά κατηγορείται για πλαστό απολυτήριο

«Το έκανα για τα παιδιά μου»

Η υπόθεση της καθαρίστριας, από το Βόλο με το πλαστό απολυτήριο Δημοτικού, που δίχασε την κοινή γνώμη δείχνει να επαναλαμβάνεται στην Πρέβεζα. Αυτή τη φορά, πίσω από το παραποιημένο δημόσιο έγγραφο,  βρίσκεται μία μητέρα 13 παιδιών! Η εξομολόγησή της στο Star και τη Μαίρη Τζώρα συγκλονίζει.

«Πλαστογράφησα ναι. Δεν λέω όχι. Πλαστογράφησα, αλλά το έκανα για καλό σκοπό. Το έκανα για τα παιδιά μου για τίποτα άλλο». 

Η κυρία Δήμητρα  φέρεται να πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού, αλλάζοντας τη χρονιά αποφοίτησής της, από 1981 σε 1980, προκειμένου να βρει θέση κατώτερου ή κατώτατου προσωπικού, στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου δουλεύει μέχρι τώρα.

«Το έκανα για τα παιδιά μου»

«Δεν ζήτησα κάτι άλλο, να καταχραστώ το κράτος, δούλεψα και δούλεψα σκληρά και προσπαθώ ακόμη, κάνω ότι μπορώ. Γιατί αν δεν το έκανα αυτό δεν ήξερα τι θα έκαναν τα παιδιά μου. Μπορεί οι κόρες μου να κάνανε χίλιες δουλειές και τα αγόρια μου ναρκομανείς και κλέφτες, δεν το ήθελα αυτό».    

Οι οικονομικές ανάγκες της πολύτεκνης οικογένειας ήταν πιεστικές. Το 2003 ύστερα από αλλεπάλληλες αιτήσεις η γυναίκα προσελήφθη ως βοηθός θαλάμου στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων. Τότε είχε 10 παιδιά και ήταν έγκυος στο 11ο.  

Η  50χρονη γυναίκα σήμερα είναι μητέρα δεκατριών παιδιών, τέσσερα από τα οποία είναι ακόμη ανήλικα . Η κυρία Δήμητρα πρωτόδικα είχε καταδικασθεί ερήμην σε κάθειρξη 8 ετών για πλαστογραφία, με σκοπό το κέρδος και ψευδή υπεύθυνη δήλωση. Πίσω από αυτά τα αδικήματα, όμως, δείχνει να κρύβεται μια τραγική ιστορία επιβίωσης.

Δεν πήρε αναβολή – Την καταδίκασαν ερήμην 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η απουσία της από το δικαστήριο 1ου βαθμού ,οφείλεται στο γεγονός ότι ζήτησε αναβολή, επειδή  πάσχει από την καρδιά της και της έχει τοποθετηθεί απινιδωτής. Παρότι προσκομίσθηκε ιατρική γνωμάτευση, το αίτημά της δεν έγινε δεκτό. Τώρα, η  50χρονη καθαρίστρια, βρίσκεται έξω με αναστολή και τις ελπίδες της στραμμένες στην 5η Μαρτίου, ημέρα εκδίκασης της έφεσής της.

«Θέλω να μην πάω φυλακή, να είμαι στα παιδιά μου. Τίποτα δεν ζητάω παραπάνω. Και να μη χάσω τη δουλειά μου για να μεγαλώσω ακόμα τέσσερα ανήλικα παιδιά…»  


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top