ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Μητέρα 5 παιδιών παίρνει μισθό… 3,66 ευρώ

Διαβάστε μια συγκλονιστική ιστορία

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Μητέρα 5 παιδιών παίρνει μισθό… 3,66 ευρώ

​Στη δικαιοσύνη ζητώντας να γίνει ειδική ρύθμιση ώστε να καταφέρει να κινήσει τις διαδικασίες εισα��ωγής της στο νόμο περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών, προσέφυγε 32χρονη δημόσιος υπάλληλος, μητέρα πέντε ανήλικων παιδιών, η οποία λαμβάνει μισθό 3,66 ευρώ!

Η 32χρονη έχει ήδη καταθέσει δια του δικηγορικού γραφείου του κ. Μιχάλη Κόκκινου αίτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου (διαδικασία ασφαλιστικών) η προσωρινή διαταγή της οποίας συζητήθηκε χθες και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σήμερα από τον πρόεδρο κ. Λάζαρο Βαλσαμή.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αίτηση, η 32χρονη δημόσια υπάλληλος το 2005 πήρε προεγκεκριμένο καταναλωτικό δάνειο και το 2007 στεγαστικό δάνειο Α’ κατοικίας από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Για την αποπληρωμή των δανείων αυτών η 32χρονη είχε υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ώστε τα χρήματα των δόσεων να παρακρατούνται από τον μισθό της, μη γνωρίζοντας (όπως και τόσες χιλιάδες Έλληνες) για τα όσα θα επακολουθούσαν!

Πριν από δύο χρόνια περίπου, ο σύζυγος της 32χρονης αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας, εξαιτίας του οποίου είναι αδύνατον να εργαστεί και παρά το γεγονός ότι έχει καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση σύνταξης αναπηρίας μέχρι σήμερα δεν την έχει λάβει.

Την ίδια ώρα οι συνεχείς μειώσεις στο μισθό της 32χρονης λόγω της οικονομικής κρίσης, και οι παρακρατήσεις για τα δάνεια, της αφήνουν υπόλοιπο 3, 66 ευρώ μηνιαίως για να ζήσει η ίδια, τα πέντε παιδιά και ο σύζυγος της!

Ήδη από τις αρχές Απριλίου η 32χρονη έχει καταθέσει αιτήσεις για διακανονισμό (να υπάρξει μείωση των χρημάτων των δόσεων) στ��ς τράπεζες, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις ευεργετικές διατάξεις του Ν. 3869/2010.

Όμως τα πιστωτικά ιδρύματα σκόπιμα παράνομα και καταχρηστικά σκόπιμα, όπως αναφέρεται στην αίτηση της 32χρονης- καθυστερούν να απαντήσουν στις αιτήσεις τις με αποτέλεσμα να καθυστερεί και η υποβολή της αίτησης της στο νόμο Κατσέλη (Ν. 3869/2010) αλλά και να καλείται να διαβιώσει προσωπικά αλλά και να συντηρήσει την οικογένεια της με 3,66 μηνιαίως!

Η κατάσταση αυτή δυστυχώς έχει οδηγήσει την 32χρονη στο να ζητάει δανεικά από συγγενείς και φίλους, σε εποχές δύσκολες για όλους, διακινδυνεύοντας να θιγεί ανεπανόρθωτα η υπόληψη της, αφού κάπως πρέπει να ταΐσει την οικογένεια της.

Για τους λόγους αυτούς, η νεαρή μητέρα πέντε παιδιών, ζητά από το δικαστήριο να απαγορεύσει με απόφαση του (προσωρινή διαταγή διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) να λαμβάνονται χρήματα από το μισθό της ή να μειωθεί το ποσό της παρακράτησης έως ότου εκδοθεί η απόφαση από το Ειρηνοδικείο Ρόδου στο οποίο θα προσφύγει για να ενταχθεί στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top