Δημοτικές εκλογές: Πάει για β' γύρο η Αθήνα παρά το προβάδισμα Μπακογιάννη

Ποιος υποψήφιος έρχεται δεύτερος

Πρώτος με διαφορά έρχεται ο Κώστας Μπακογιάννης για τη δημαρχεία του δήμου Αθηναίων, ωστόσο όλα δείχνουν ότι το αποτέλεσμα θα κριθεί την επόμενη Κυριακή, στον δεύτερο γύρο των εκλογών

Δημοτικές εκλογές 2023: Τα αποτελέσματα στον δήμο Αθηναίων

Με την ενσωμάτωση στο 59%, ο Κώστας Μπακογιάννης συγκεντρώνει 41,2% ενώ δεύτερος έρχεται ο υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ Χάρης Δουκας με 14,1%. Κοντά του βρίσκεται και ο τρίτος υποψήφιος -υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ- Κώστας Ζαχαριάδης με 13,4%.

Ακολουθεί ο υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, με 12,7% και ο Ηλίας Κασιδιάρης με σχεδόν 8,3%.

Δημοτικές εκλογές 2023: Το «ευχαριστώ» του Κώστα Μπακογιάννη

Ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε: «Έχω πάρα πολύ μεγάλη χαρά και πάρα πολύ μεγάλο ενθουσιασμό. Και θέλω απόψε να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα μας, σε όλους τους υποψηφίους του κεντρικού ψηφοδελτίου και των διαμερισμάτων. Όλοι δώσαμε την ψυχή μας, τους είμαι ευγνώμων και θέλω να ξέρουν ένα πράγμα: ότι αυτό το ταξίδι το ξεκινήσαμε μαζί και θα το τελειώσουμε μαζί και είναι ταξίδι πενταετίας.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου, αλλά πάνω απ' όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκατοντάδες εθελοντές. Αγόρια, κορίτσια, που πλαισίωσαν την προσπάθειά μας και μας έκαναν υπερήφανους.

Και βεβαίως θέλω να πω ένα πράγμα. Σήμερα είναι μια μεγάλη νίκη, αλλά είναι μια νίκη της Αθήνας και είναι μια νίκη όλων. Εγώ είμαι, και με την ψήφο σας θέλω να συνεχίσω να είμαι δήμαρχος όλων των Αθηναίων. Έχω πολύ μεγάλο σεβασμό και για όσους μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και για όσους ψήφισαν κάποιον άλλον, αλλά και για εκείνους που δίστασαν να έρθουν κοντά μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top