Οι διερευνητικές τελειώνουν, έρχεται η ορκωμοσία υπηρεσιακής κυβέρνησης

Οι κινήσεις Μητσοτάκη ενόψει των επαναληπτικών εκλογών 2023  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολουθεί τις κινήσεις των υπολοίπων κομμάτων και χαράσσει στρατηγική αυτοδυναμίας, ενώ τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν να τρέχουν τα διαδικαστικά για την υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα συγκροτηθεί μέχρι και τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. 

Εκλογές 2023: Γαλάζιος ο χάρτης της Ελλάδας – Τα οριστικά αποτελέσματα

Όπως μετέδωσε η Ράνια Τραγόμαλλου στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star, στόχος στις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου  είναι το κόμμα να διατηρήσει όλες τις δυνάμεις του. Εστιάζουν  στην αποφυγή ακόμη και της παραμικρής αποσυσπείρωσης ή τυχόν χαλάρωσης που θα έθετε σε κίνδυνο την αυτοδυναμία. Στο  «γαλάζιο» στρατόπεδο δίνουν  ιδιαίτερη σημασία  και στα αποτελέσματα από δύο ομάδες ψηφοφόρων: Στους νέους  που ψήφισαν και στους  ελεύθερους  επαγγελματίες που εκτιμάται ότι μετακινήθηκαν μαζικά από το ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία στιγμή.  Ο Κυριάκος  Μητσοτάκης συνέστησε  στα στελέχη της ΝΔ να δώσουν και την επόμενη εκλογική μάχη «με σεμνότητα και χωρίς έπαρση». Ο ίδιος θα πυκνώσει τις περιοδείες του, ώστε να  επανασυσπειρώσει δεξιές ψήφους διαμαρτυρίας και να μαζέψει και περισσότερους κεντρογενείς ψηφοφόρους.

Επέστρεψε τη διερευνητική εντολή ο Μητσοτάκης στη Σακελλαροπούλου

Πότε θα πάει στο Προεδρικό Μέγαρο ο Νίκος Ανδρουλάκης για να λάβει τη διερευνητική εντολή   

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στις 6.30 μ.μ. σήμερα θα λάβει τη διερευνητική εντολή - μετά την άρνηση παραλαβής της από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και αναμένεται να την επιστρέψει. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης  θα ακολουθηθεί η τυπική διαδικασία (βάσει συντάγματος).

Τσίπρας: «Οδυνηρό σοκ το αποτέλεσμα» – Δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επικοινωνήσει  τηλεφωνικά με τους πολιτικούς αρχηγούς, θα  διαπιστωθεί και τυπικά ότι δεν προκύπτει κυβέρνηση και πιθανότατα την Πέμπτη ή το αργότερο μέχρι την Παρασκευή  θα σχηματιστεί Υπηρεσιακή Κυβέρνηση και θα γίνει η ορκωμοσία της. 

Τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού αναμένεται να πάρει ο κ. Ιωάννης Σαρμάς, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο οποίος είναι ο αρχαιότερος μεταξύ των ανώτατων δικαστών.

Την Κυριακή 28 Μαΐου αναμένεται η ορκωμοσία της νέας Βουλής που προέκυψε από την κάλπη της 21ης Μαΐου. Την ίδια ημέρα αναμένεται να εκλεγεί και  το Προεδρείο. Τη Δευτέρα 29 Μαΐου αναμένεται η διάλυσή της. Έτσι λοιπόν θα γίνει και η έναρξη της νέας προεκλογικής περιόδου και η προκήρυξη των εκλογών .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top