Κυριάκος Μητσοτάκης: «Κυρίαρχες στον ΣΥΡΙΖΑ οι απόψεις Κατρούγκαλου»

Τι είπε για την ημερομηνία των δεύτερων εκλογών, αν χρειαστούν

Την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Είμαι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών. Φτάνει το τέλος της προεκλογικής περιόδου που αισθάνεσαι ότι τα έχεις δώσει όλα, ξέρεις ότι κάνεις την τελευταία ομιλία και η ευθύνη περνάει στον κυρίαρχο λαό. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να δείξουμε ότι πρέπει να μας εμπιστευτεί ξανά. Μιλήσαμε για το μέλλον, δεν ενδώσαμε στην τοξικότητα παρά τις απίστευτες επιθέσεις που δεχθήκαμε» είπε και πρόσθεσε ότι αναμένει καθαρή νίκη της ΝΔ.

«Περιμένω καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας κι αυτό θα το αντιληφθούμε το βράδυ των εκλογών. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας. Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι μια ασταθή κυβέρνηση. Πιστεύω ότι το βράδυ των εκλογών θα γνωρίζουμε ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη τετραετία τη χώρα», συνέχισε.

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας διέγραψε τον Κατρούγκαλο γιατί είναι «μαρτυριάρης» 

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως η ΝΔ θέλει ένα μεγάλο ποσοστό, ώστε να στείλει μήνυμα ότι θα αναλάβει το βάρος της διακυβέρνησης.

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπω να υπάρχει μια πρόταση διακυβέρνησης και απέναντι το χάος», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «δεν είμαι εγώ αυτός που θα αποφασίσει πότε θα γίνουν δεύτερες εκλογές αν χρειαστεί. Αυτό που γνωρίζουμε είναι η ημερομηνία σύγκλισης της νέας Βουλής. Αν δεν υπάρχει κυβέρνηση η Βουλή θα διαλυθεί και θα υπάρξουν ανακοινώσεις».

Μητσοτάκης από τη Νάουσα: Σταθερότητα ή το απόλυτο χάος;    

Κληθείς να σχολιάσει τα παράλληλα συστήματα συλλογής αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «τα ακούω χωρίς να τους δίνω ιδιαίτερη σημασία, 19:00 θα έχουμε exit poll, 21:00 εκτίμηση αποτελέσματος. Κανείς δε θα μπορεί να αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα».

Μητσοτάκης: «Ο Κατρούγκαλος αποκάλυψε την κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ»

Σχολιάζοντας την υπόθεση Κατρούγκαλου, τόνισε ότι «και το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ δε μας είχε αποκαλύψει ότι θα φέρει τον νόμο Κατρούγκαλου. Ο κ. Κατρούγκαλος δεν έκανε λάθος εν τη ρύμη του λόγου, αλλά ανέπτυξε ολόκληρη επιχειρηματολογία. Είναι το κρυφό τους σχέδιο γιατί για να γίνουν όσα λένε πρέπει από κάπου να βρουν τα χρήματα. Εγώ είχα μιλήσει για κρυφή ατζέντα και να που όλα αποκαλύπτονται. Καλώ τους ελεύθερους επαγγελματίες να ψηφίσουν για να διατηρηθεί το ίδιο σύστημα εισφορών».

Μητσοτάκης: Η Μαρέβα είναι ο μεγάλος έρωτας της ζωής μου

Μητσοτάκης: «Θα στηρίξουμε τους συνταξιούχους»

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι αν εκλεγεί το κόμμα του νέα κυβέρνηση θα υπάρξει στήριξη στους συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά μέχρι αυτή να «σβήσει». 

«Γιατί να τους πιστέψει τώρα κανείς;», αναρωτήθηκε για τον ΣΥΡΙΖΑ, «όταν έχουν δώσει δείγματα γραφής», σχολιάζοντας την εξαγγελία Τσίπρα περί επιστροφής των αναδρομικών στους συνταξιούχους.

Μητσοτάκης: Επενδυτική βαθμίδα σε 100 μέρες με κυβέρνηση ΝΔ

Όσον αφορά στη μείωση των έμμεσων φόρων εξήγησε ότι αυτή η πολιτική δε θα είχε αποτέλεσμα ως προς τη μείωση των τιμών. 

«Ας μου δείξουν μια χώρα που είχε αποτέλεσμα. Τα χρήματα αυτά θα μας λείψουν από κάπου. Προτιμώ να έχουμε τα χρήματα αυτά για να στηρίξουμε την κοινωνία», είπε.

Μητσοτάκης: «Δεν αποκλείεται η επέκταση του market pass»

«Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι επίμονος, αλλά πιστεύω ότι έχουμε δει τα χειρότερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι τιμές θα πέσουν απότομα, αλλά αυξάνονται με μικρότερο ρυθμό από ό,τι το προηγούμενο διάστημα. Είναι πιθανόν αν αυτή επιμένει να επεκτείνουμε το market pass. Αλλά αυτό δε λύνει το πρόβλημα, αυτό θα λυθεί με δομικά μέτρα όπως οι περισσότεροι έλεγχοι στην αγορά. Το καλάθι του νοικοκυριού δημιούργησε διαφάνεια και έβαλε μια τάξη. Είδατε ότι η αγορά λειτούργησε εκεί», είπε.

Στο ερώτημα αν μπορεί να γίνει κρατικοποίηση της ΔΕΗ σχολίασε ότι «αν θέλουμε να καταστρέψουμε μια επιχείρηση που δώσαμε μάχη για να την ορθοποδήσουμε, ναι μπορεί να γίνει». 

Μητσοτάκης: Η βοήθεια από ειδικό και το «μαύρο» τηλέφωνο στο σπίτι του

«Πριν από 18 μήνες είχαμε μεγάλα παράπονα για το ρεύμα. Ακούτε τώρα το ίδιο; Όχι, γιατί λύσαμε το πρόβλημα», συμπλήρωσε.

Μητσοτάκης: «Θα αλλάξουμε τη μορφή του ΕΣΥ»

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε, επίσης, ότι δε θα υπάρξει ιδιωτικοποίηση νοσοκομείων ενώ για το πρόβλημα με τα ραντζα εξήγγειλε την πρόσληψη 10.000 νοσηλευτών και την ενίσχυση των δημοσίων υπαλλήλων. 

Άνοιγμα Μητσοτάκη σε ψηφοφόρους ΠΑΣΟΚ: Παλέψαμε μαζί τον λαϊκισμό 

«Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για μένα να αλλάξουμε τη μορφή του ΕΣΥ. Δημόσιο και δωρεάν στο βαθμό που το πληρώνουμε από τις εισφορές μας. Εάν το κράτος χρειάζεται έκτακτα να αγοράσει υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα για μια έκτακτη ανάγκη γιατί να μην τον κάνει; Ο πολίτης επιβαρύνεται; Η απάντηση είναι όχι», είπε.

Μητσοτάκης: «Λειτουργεί η πλατφόρμα εξωδικαστικού συμβιβασμού για τους πλειστηριασμούς»

Για το πάγωμα των πλειστηριασμών έκανε λόγο για «συνταγματικό παραλογισμό να προαναγγέλεται μια ΠΝΠ πριν τις εκλογές. Ο Τσίπρας ξέρει ότι δε θα κερδίσει τις εκλογές και γι' αυτό τάζει τον ουρανό με τ'  άστρα». 

Debate: Τι απάντησε ο Μητσοτάκης για τις υποκλοπές

«Πιστεύετε ότι αν υπήρχε τσουνάμι πλειστηριασμών δε θα ήταν πρώτη είδηση; Βεβαίως υπάρχει πρόβλημα αλλά υπάρχει η πλατφόρμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού που λειτουργεί», τόνισε.

Μητσοτάκης: «Περισσότερες γυναίκες στην επόμενη κυβέρνηση»

Στην ερώτηση για το επόμενο υπουργικό συμβούλιο είπε ότι «θα έχουμε αλλαγές και περισσότερες γυναίκες». 

«Δεν το σκέφτομαι τώρα, εγώ θέλω τη νίκη στις εκλογές της Κυριακής». Είπε, επίσης, ότι «δεν είναι καθόλου στις προθέσεις μου να αλλάξω τον εκλογικό νόμο. Είναι θεσμική κατάκτηση ότι φτάσαμε στο τέλος της 4ετιας και αυτό συνδέεται με τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η προεκλογική περίοδος».

Κλείνοντας τη συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα επαναφέρει το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού και δήλωσε ανοιχτός σε ένα debate με τον Αλέξη Τσίπρα στον δεύτερο γύρο των εκλογών. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top