Η BMW επιμένει στα οχήματα υδρογόνου

Η BMW iX5 Hydrogen με υψηλή αυτονομία και ανεφοδιασμό 4 λεπτών

Η BMW επιμένει στα οχήματα υδρογόνου

Για το BMW Group, το υδρογόνο μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην ενεργειακή επανάσταση και, κατ’ επέκταση, στην προστασία του κλίματος. Είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους αποθήκευσης και μεταφοράς ανανεώσιμης ενέργειας. Αυτή η δυνατότητα θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιηθεί για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού του τομέα της κινητικότητας. Το BMW Group θεωρεί ότι το υδρογόνο είναι το κομμάτι που λείπει από το παζλ για την κινητικότητα χωρίς εκπομπές ρύπων. Σύμφωνα με την εταιρεία, μια μόνο τεχνολογία δεν θα είναι αρκετή προκειμένου η κινητικότητα να καταστεί κλιματικά ουδέτερη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η BMW επιμένει στα οχήματα υδρογόνου

Τα οχήματα υδρογόνου προσφέρουν σαφή πλεονεκτήματα καθώς είναι απαλλαγμένα από εκπομπές ρύπων, ενώ παράλληλα επιτυγχάνουν υψηλή αυτονομία με σύντομο χρόνο ανεφοδιασμού τριών έως τεσσάρων λεπτών. Το 2022, η εταιρεία ξεκίνησε την παραγωγή της πρώτης πιλοτικής σειράς οχημάτων υδρογόνου της BMW iX5 Hydrogen. Στα τέλη Φεβρουαρίου του 2023, ο δοκιμαστικός στόλος βγήκε στους δρόμους σε όλο τον κόσμο - λιγότερα από 100 οχήματα θα χρησιμοποιηθούν κυρίως στην Ευρώπη, την Ιαπωνία, την Κορέα, την Κίνα, τις ΗΠΑ και τη Μέση Ανατολή.

Η BMW επιμένει στα οχήματα υδρογόνου

Η εκδήλωση ‘Ημέρες Υδρογόνου’ του BMW Group πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου στο υποκατάστημα του BMW Group στη Βιέννη. Βιομηχανικές εταιρείες της Κεντρικής Αυστρίας, όπως η AVL, το BMW Group, η Wien Energie, εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το TU Graz και η πλατφόρμα Hydrogen Partnership Austria, συναντήθηκαν για την ανταλλαγή απόψεων με αυστριακά μέσα ενημέρωσης και κυβερνητικούς εκπροσώπους. Κεντρικό θέμα ήταν το άνοιγμα στην τεχνολογία και η συμβολή του υδρογόνου ως βασικός παράγοντας για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας στην Αυστρία το 2040.

Η BMW επιμένει στα οχήματα υδρογόνου

Στόχος είναι να καταδειχθεί η καταλληλότητα των οχημάτων υδρογόνου για καθημερινή χρήση και να προωθηθεί περαιτέρω η επέκταση της υποδομής των σταθμών πλήρωσης υδρογόνου. Επιπλέον, η εταιρεία θα αποκτήσει σημαντικές γνώσεις για την ανάπτυξη ενός πιθανού προϊόντος ευρείας παραγωγής. Τέσσερα από αυτά τα οχήματα χρησιμοποιούνται επί του παρόντος στην Αυστρία και θα είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένους ενδιαφερόμενους φορείς για δοκιμές τους επόμενους μήνες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top