Mercedes C 180: Το μοντέλο που αποτελεί σταθερή αξία

 «Αστεράτη» πολυτέλεια και ασφάλεια 

Mercedes C 180: Το μοντέλο που αποτελεί σταθερή αξία

Το μοντέλο της Mercedes που είναι δημοφιλέστατο στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές χώρες της Ευρώπης είναι η C 180. Δικαιολογημένα καθώς αν και αποτελεί την βασική ουσιαστικά έκδοση του μοντέλου δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις κορυφαίες σειρές της μάρκας.Οι Γερμανοί δεν κάνουν εκπτώσεις στα μοντέλα τους ακόμη και σε αυτά που βρίσκονται στην βάση. Δεν μιλάμε για τις τμές αλλά για την  ποιότητα κατασκευής , τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας και άνεσης αλλά και την πολυτέλεια.

Mercedes C 180: Το μοντέλο που αποτελεί σταθερή αξία

Το δημοφιλέστερο μοντέλο της Mercedes με τον κινητήρα των 1,5 λίτρων με την ήπια υβριδική 48βολτη υποβοήθηση EQ Boost διαθέτει σχεδιαστικά στοιχεία αλλά και εξοπλισμό  από την κορυφαία S-Class . Άρα αποτελεί μια ιδανική πρόταση για να αποκτήσεις μια πλούσια Mercedes πιο προσιτή σε τιμή. 

Το μπροστινό μέρος της Mercedes C 180
Η εμφάνιση προκαλεί σεβασμό και χωρίς να διαθέτει ακραία σχεδιαστικά στοιχεία εντυπωσιάζει με την εμφάνιση της. Μακρύ καπό με έντονες ακμές, μεγάλη μάσκα με το σήμα κατατατεθέν στο κέντρο και τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED High High Performance, για να βλέπετε και να σας βλέπουν καλύτερα.

Το πίσω μέρος της Mercedes C 180

Πίσω ακολουθείται η γνωστή συνταγή της Mercedes με το  «γλυκό» τελείωμα της «ουράς» ενώ τα στενόμακρα φωτιστικά σώματα που επεκτείνονται μέχρι τα «φτερά» προσδίδουν οπτικά  ακόμη μεγαλύτερο πλάτος . Η τιμή του αεροδυναμικού συντελεστή οπισθελκούσας  0,24 είναι εξαιρετική. Για τους... λάτρεις των αριθμών το μήκος είναι 4,751 μέτρα, το πλάτος είναι 1.820 μ. με το μεταξόνιο να φτάνει στα 2.865 mm.


Και φυσικά όταν περνάς στο εσωτερικό αισθάνεσαι...«πρόεδρος». Τα καθίσματα  της Mercedes-Benz C 180 είναι θερμαινόμενα διαθέτουν ηλεκτρικές ρυθμίσεις που γίνονται με την μικρογραφία καθίσματος στις πόρτες αλλά και από την οθόνη. Οι επιβάτες έχουν στην διάθεση τους άνετους χώρους χάρη στο  μεγάλο μεταξόνιο των 2.865 χιλ.

Η πανοραμική οροφή της Mercedes C 180

Η πανοραμική οροφή δίνει ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση ευρυχωρίας. Επιπλέον οι πίσω επιβάτες έχουν πρόσβαση μέσω διακοπτών και οθόνης στον κλιματισμό. Από εκεί δεν ρυθμίζεις μόνο την θερμοκρασία αλλά και την ροή του καθένα για τον κάθε επιβάτη ξεχωριστά.

Ο χώρος αποσκευών της Mercedes C180

Η πρόσβαση στον χώρο αποσκευών είναι εύκολη καθώς το πορτμπαγκάζ ανοίγει και κλείνει ηλεκτρικά .Ο χώρος αποσκευών καλύπτει τις ανάγκες μιας οικογένειας είναινπλήτρως εκμεταλλέυσιμος και ανέρχεται στα 455 λίτρα ενώ έχει διπλό πάτωμα.  

Ο χώρος επιβατών της Mercedes C 180
Εντοπίζεις άμεσα την κορυφαία ποιότητα κατασκευής, με την πολυτέλεια να εντοπίζεται μεταξύ άλλων στις δερμάτινες επενδύσεις  σε καθίσματα , ταμπλό ,πόρτες. Κάθεσαι στην θέση του οδηγού και απλά «χαζεύεις» τα ηλεκτρονικά καλούδια.

Ο πίνακας οργάνων της  Mercedes C 180

Ο ηλεκτρονικός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών έχει εντυπωσιακές  δυνατότητες παραμετροποίησης με το τιμόνι να είναι «φορτωμένο» με διακόπτες και κουμπιά  αφής με τα οποία μπορείς να χειριστείς τα συστήματα. 


«Όλα τα λεφτά» όμως είναι η εντυπωσιακότατη «αιωρούμενη» οθόνη LCD των 11,9 ιντσών η οποία προέρχεται απευθείας από την κορυφαία S-Class. Είναι τοποθετημένη σε  κάθετη διάταξη πάνω στην κονσόλα, η οποία είναι στραμμένη κατά 6 μοίρες προς τον οδηγό.

Εδώ συναντάμε την τελευταία γενιά του MBUX (Mercedes-Benz User Experience) η οποία είναι έχει γίνει πιο έξυπνη και πιο λειτουργική. Μέσω της οθόνης ελέγχεις όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου ενώ επικοινωνείς με το αυτοκίνητο με φωνητικές εντολές

 

Νομίζουμε ότι αν δεν είναι το καλύτερο είναι ένα από τα καλύτερα της αγοράς και μάλιστα ο χρόνος εξοικείωσης για την χρήση του είναι πολύ μικρός. Υπάρχει δυνατότητα εξατομίκευσης ανάλογα με το χρήστη, αναγνωρίζοντας το δακτυλικό αποτύπωμα. Υπάρχει δυνατότητα ενημέρωσης over-the-air μέσω ενεργοποίησης των online υπηρεσιών στην εφαρμογή Mercedes me App χωρίς να χρειαστεί να πάτε σε εξουσιοδοτημένο κατάστημα.

Mercedes C 180: Το μοντέλο που αποτελεί σταθερή αξία

Υπάρχει εξατομίκευση των συστημάτων μέσω επιλογής μεταξύ 3 ενδείξεων.(Discreet, Sporty, Classic / Διακριτικό, Σπορ, Κλασικό) και με 3 τρόπους λειτουργίας (Navigation, Assistance, Service / Πλοήγηση, Υποβοήθηση, Service).

Το head up display είναι πλούσιο σε πληροφόρηση και η ενεργοποίηση του γίνεται μέσω επιλογής από την κεντρική οθόνη αφής.


Η περιμετρική κάμερα της Mercedes-Benz C 180 που δεν σε κάνει να ...«στραβολαιμιάζεις» . Στην οθόνη προβάλλονται όλες οι κάμερες  από το περιβάλλον μπροστά  πίσω από το αυτοκίνητο κάνοντας το πέρασμα από στενά δρομάκια και το παρκάσιμα παιχνιδάκι παιχνιδάκι. Ελέγχεις το αυτοκίνητο περιμετρικά 360 μοίρες ενώ μπορείς  μέσω της οθόνης αφής να περιστρέφεις ακόμη και την φιγούρα του αυτοκινήτου όπως θέλεις για να έχεις οπτική επαφή.

Mercedes C 180: Το μοντέλο που αποτελεί σταθερή αξία

Η κεντρική οθόνη διαθέτει στο μενού αλλαγή εσωτερικού  φωτισμού της καμπίνας επιβατών κατά το δοκούν, κάνοντας πραγματικά φαντασμαγορικό το εσωτερικό.

Ο κινητήρας της Mercedes C 180  
Πάμε τώρα να... εξαφανίσουμε τους όποιους ενδοιασμούς μπορεί να υπάρχουν από τον... «ελληνικό» κυβισμό της Mercedes C180 και το βάρος των 1550 κιλών. Στην «καρδιά» της υπάρχει ένα εξηλεκτρισμένο σύνολο το οποίο αποτελείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα με χωρητικότητα 1.496 κ.εκ. ο οποίος διακρίνεται για την υψηλή τεχνολογία του. Με την υπογραφή της  ομάδας της Mercedes-AMG Petronas Formula 1,προσφέρει ικανοποιητικότατες επιδόσεις. Η ιπποδύναμη είναι 170 ίπποι/ 5.500-6.100  σ.α.λ.με τα 250 Nm ροπήςνα εμφανίζονται στις 1.800-4.000 σ.α.λ. Συμπαραστάτης είναι το ηλεκτρικό σύστημα 48V μίζας-δυναμό ISG. Με την ενεργοποίηση του EQ Boost έχεις επιπλέον 15 kW (20 ίππους) και στιγμιαία 200 Nm ροπής.

Mercedes C 180: Το μοντέλο που αποτελεί σταθερή αξία
Πρακτικά ο βενζινοκινητήρας παίρνει  σημαντική βοήθεια στις χαμηλές στροφές από τον ηλεκτροκινητήρα με αποτέλεσμα ο οδηγός να έχει την εντύπωση ότι τα κυβικά είναι πολλά περιοσσότερα. Ακόμη η μειωμένη κατανάλωση καυσίμου εξασφαλίζεται ακόμη με την απενεργοποίηση του βενζινοκινητήρα χάρη στην  λειτουργία coasting κατά τη διάρκεια του ταξιδιού η οποία γίνεται χωρίς μάλιστα να το αντιλαμβάνεσαι. 


Το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9G-tronic με τις 9 σχέσεις που μεταφέρει την κίνηση στους πίσω τροχού εξελίχθηκε ταυτόχρονα με το υβριδικό σύστημα για καλύτερη συνεργασία. Το ηλεκτρικό μοτέρ, το ηλεκτρονικό σύστημα ισχύος και το ψυγείο του κιβωτίου αποτελούν πλέον μέρος του κιβωτίου ταχυτήτων μειώνοντας έτσι το βάρος αλλά και τα εξαρτήματα.

Η κεντρική οθόνη της Mercedes C 180
Είχαμε την δυνατότητα επιλογής μεταξύ των  προγράμματων οδήγησης normal, individual, sport και sport+. Κατά την επιτάχυνση οι αλλαγές ταχυτήτων στο στάνταρ 9άρι αυτόματο κιβώτιο με τον μετατροπέα ροπής γίνονται ανάλογα με την πρόγραμμα οδήγησης χωρίς «κρεμάσματα». Για τις χειροκίνητες αλλαγές χρησιμοποιείς τα μικρά μεταλλικά paddles πίσω από το τιμόνι.

Mercedes C 180: Το μοντέλο που αποτελεί σταθερή αξία

Η Mercedes C 180 επιταχύνει από 0- 100 χλμ./ ώρα σε 8,6 δευτερόλεπτα αναπτύσσοντας μέγιστη ταχύτητα 231 χλμ./ώρα. Με αμυντική οδήγηση πλησιάζεις την μέση εργοστασιακή κατανάλωση των 6,4 λίτρων /100 χλμ. με τις εκπομπές CO2 στα 146 γρ./χλμ.

Mercedes C 180: Το μοντέλο που αποτελεί σταθερή αξία 
Η ηχομόνωση είναι κορυφαία για την κατηγορία. Η Mercedes-Benz C 180 ταξιδεύει σαν βέλος στον ανοιχτό δρόμο με την ένατη ταχύτητα να προσφέρει ιδίαιτερα ήσυχα και ξεκούραστα ταξίδια. Πρέπει να καταβάλεις προσπάθεια για να φέρεις τη νέα γενιά Mercedes C-180 σε δύσκολη θέση.Το  στήσιμο της και η ομπρέλλα συστημάτων ασφαλείας διορθώνουν τα όποια λάθη σου και τις τις όποιες υπερβολές .

Mercedes C 180: Το μοντέλο που αποτελεί σταθερή αξία

Η ποιότητα κύλισης είναι  εξαιρετική, με το αυτοκίνητο να αφήνει οδηγό και επιβάτες ξεκούραστους και ήρεμους με έντονο το αίσθημα της ασφαλείας.Η ανάρτηση διαθέτει γόνατα McPherson με ψαλίδια βάσης  και  πολλαπλούς συνδέσμους  πίσω ,καλύπτοντας σου τις σπορ ανησυχίες σου επιλέγοντας το ανάλογο πρόγραμμα οδήγησης .

Mercedes C 180: Το μοντέλο που αποτελεί σταθερή αξία

Το σύστημα διεύθυνσης «κρύβει» επιμελώς  την ηλεκτρική του λειτουργία και σου δίνει πλούσια πληροφόρηση και αίσθηση στις ευθείες και στις κλειστές καμπές του δρόμου.Στην ρύθμιση Sport και Sport+,γίνεται ακόμη πιο βαρύ.Τα φρένα με αεριζόμενους δίκσους μπροστά και δίσκους πίσω είναι άμεσα και αποτελεσματικά ενώ δεν σε ξενίζουν με τον τρόπο που αποδίδουν ειδκά αν έχεις οδηγήσεις υβριδκές έκδόσεις. 

Mercedes C 180: Το μοντέλο που αποτελεί σταθερή αξία
Δικαιολογημένα η  Mercedes-Benz C 180 αποτελεί σταθερή αξία καθώς προσφέρει υψηλού επιπέδου μετακινήσεις. Διαθέτει «αστεράτη» πολυτέλεια ,κορυφαία ποιότητα κατασκευής,  εξποπλισμό άνεσης και ασφάλειας που σνυντάμε στα ακριβότερα μοντέλα της μάρκας έχει υψηλή τεχνολογία και ένα αστέρι μπροστά που προσδίδει κύρος .

Mercedes C 180: Το μοντέλο που αποτελεί σταθερή αξία

Η τιμή είναι στα 53150 ευρώ . Αν σας φαίνονται πολλά απλά σκεφθείτε ότι θα πάρετε πίσω περισσότερα από κάποιο άλλο μοντέλο άλλης εταιρείας χάρη στην υψηλή μεταπωλητική αξία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top