Η BMW iX5 Hydrogen στην IAA Mobility 2023

Οι αγωνιστικές επιδόσεις της BMW iX5 Hydrogen

Η BMW iX5 Hydrogen στην IAA Mobility 2023

Η BMW iX5 Hydrogen που παρουσιάζεται στην IAA Mobility 2023 αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της ισχυρής καινοτόμου δύναμης της εταιρείας στον τομέα της τεχνολογίας κίνησης. Μια πιλοτική σειρά αντιτύπων του Sports Activity Vehicle με σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου, που αναπτύχθηκε με βάση την τρέχουσα BMW X5, έχουν τεθεί ήδη σε κυκλοφορία για λόγους επίδειξης και δοκιμών με διάφορα target groups σε όλο τον κόσμο. Αυτό επιτρέπει σε επιλεγμένες ομάδες που δεν έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία εξέλιξης του αυτοκινήτου να βρεθούν πίσω από το τιμόνι της BMW iX5 Hydrogen και να αποκτήσουν για πρώτη φορά μια άμεση εικόνα των χαρακτηριστικών του.

Η BMW iX5 Hydrogen στην IAA Mobility 2023

Η BMW iX5 Hydrogen είναι εξοπλισμένη με την τελευταία, πέμπτη γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive. Η εξαιρετικά ενσωματωμένη μονάδα κίνησης στον πίσω άξονα αντλεί την ενέργειά της από μια μπαταρία υψηλής απόδοσης με τεχνολογία ιόντων λιθίου, η οποία αναπτύχθηκε ειδικά για το όχημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου και παράγει μέγιστη ισχύ 295 kW/401 hp. Ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί επίσης ως γεννήτρια που τροφοδοτεί ενέργεια πίσω στην μπαταρία υψηλής απόδοσης κατά το ρολάρισμα ή το φρενάρισμα.

Η BMW iX5 Hydrogen στην IAA Mobility 2023

Οι δύο δεξαμενές υδρογόνου από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP) έχουν συνολική χωρητικότητα 6 kg (πλήρωση εντός 3 - 4  λεπτών), σε αέρια μορφή, με πίεση 700 bar. Στο σύστημα κυψελών καυσίμου λαμβάνει χώρα μια χημική αντίδραση μεταξύ του υδρογόνου και του οξυγόνου του αέρα, μέσω της οποίας παράγεται η ηλεκτρική ενέργεια που τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα. Η BMW iX5 Hydrogen επιτυγχάνει αυτονομία 504 χιλιομέτρων (WLTP) χωρίς ανεφοδιασμό. Το υδρογονοκίνητο SAV ολοκληρώνει το σπριντ 0-100 km/h σε λιγότερο από έξι δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα ξεπερνά τα 180 km/h.

Η BMW iX5 Hydrogen στην IAA Mobility 2023

Στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου μετασχηματισμού του, το BMW Group ακολουθεί μια προσέγγιση που υποστηρίζει όλες τις τεχνολογίες συστημάτων κίνησης. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία προετοιμάζεται για τις διαφορετικές απαιτήσεις των πελατών, τα πρότυπα υποδομής και τα πολιτικά και ρυθμιστικά πλαίσια στις διάφορες περιοχές του κόσμου. Αυτός ο βαθμός ευελιξίας επιτρέπει στο BMW Group να αντιδρά ταχύτατα στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των αγορών σε όλες τις καταστάσεις και να προσφέρει σε όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες τις κατάλληλες προτάσεις μοντέλων ανά πάσα στιγμή.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top