BMW: Τι ετοιμάζει με τα αυτοκίνητα που θα κινούνται με υδρογόνο

BMW iX5 Hydrogen είναι το πρώτο μοντέλο

BMW αυτοκίνητα κυψέλες υδρογόνου

Από το δεύτερο μισό της δεκαετίας που διανύουμε, ένα αυξανόμενο ποσοστό όσον αφορά το μίγμα των συστημάτων κίνησης είναι επίσης πιθανό να παρέχεται από κυψέλες καυσίμου υδρογόνου. Το BMW Group προωθεί με συνέπεια την ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας ως πρόσθετης επιλογής για βιώσιμη ατομική κινητικότητα και - ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις συνθήκες της αγοράς – βλέπει την ευκαιρία για πιθανά οχήματα παραγωγής στο δεύτερο μισό της δεκαετίας.

Το πρώτο τρίμηνο του 2023, μια πιλοτική σειρά της BMW iX5 Hydrogen παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε εκπροσώπους των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Ο στόλος χρησιμοποιείται πλέον διεθνώς για σκοπούς επίδειξης και δοκιμών για διάφορα target groups.

Ο κινητήρας της΄BMW iX5 Hydrogen

Με την κυψέλη καυσίμου υψηλής απόδοσης και τη βελτιστοποιημένη μπαταρία ισχύος, η BMW iX5 Hydrogen διαθέτει ένα σύστημα κίνησης που είναι μοναδικό παγκοσμίως. Το υδρογόνο που απαιτείται για την τροφοδοσία της κυψέλης καυσίμου αποθηκεύεται σε δύο δεξαμενές 700 bar από πλαστικό ενισχυμένο με ίνες άνθρακα (CFRP).

Η BMW iX5 Hydrogen

Και οι δύο περιέχουν συνολικά έξι κιλά υδρογόνου, τα οποία παρέχουν στην BMW iX5 Hydrogen αυτονομία 504 km στον κύκλο WLTP. Η πλήρωση των δεξαμενών υδρογόνου διαρκεί μόλις τρία έως τέσσερα λεπτά, πράγμα που σημαίνει ότι η BMW iX5 Hydrogen προσφέρει τυπική οδηγική απόλαυση BMW ακόμα και σε μεγάλες αποστάσεις με λίγες μόνο σύντομες στάσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top