Δείτε πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το συλλεκτικό Abarth 695 70o Anniversario

Με το εντυπωσιακό Spoiler ad Assetto Variabile

Abarth 695 70o Anniversario Spoiler ad Assetto Variabile

Από την αεροδυναμική «τορπίλη» Abarth 1000 Bialbero Record του 1960, στο Abarth 1000 Corsa του 1966 -του πρώτου αυτοκινήτου με αεροτομή από εποξική ρητίνη- και σήμερα στο Abarth 695 70o Anniversario, o “Σκορπιός» πάντα αναζητά τρόπους για να ακονίσει το «κεντρί» του.Αποτελώντας κυρίαρχο χαρακτηριστικό του Abarth 695 70o Anniversario, το Spoiler ad Assetto Variabile, έχει δοκιμαστεί στην αεροδυναμική σήραγγα της Fiat Chrysler Automobiles στο Orbassano του Τορίνο και στην πίστα Vallelunga της Ρώμης, ώστε να βελτιώνει την πρόσφυση, αλλά και την σταθερότητα του συλλεκτικού Abarth στις υψηλές ταχύτητες.  

Το Spoiler ad Assetto Variabile αποτελεί το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς των μηχανικών της Abarth στην αεροδυναμική σήραγγα της FCA στο Orbassano του Τορίνο, αλλά και την πίστα Vallelunga που βρίσκεται λίγο έξω από τη Ρώμη. Σκοπός του αεροδυναμικού βοηθήματος είναι η βελτίωση της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου μέσω της αύξησης της πρόσφυσης και της σταθερότητας στις υψηλές ταχύτητες. Για τον Carlo Abarth η βελτίωση ήταν μια συνεχής αναζήτηση. Όπως σε έναν αγώνα θα δει κανείς τους μηχανικούς να αλλάζουν την κλίση των σπόιλερς ώστε το αυτοκίνητο να ρυθμιστεί με βάση τις απαιτήσεις της πίστας και του οδηγού, έτσι και το Spoiler ad Assetto Variabile στο Abarth 695 70o Anniversario, μπορεί να ρυθμιστεί χειροκίνητα σε 12 θέσεις, με κλίση από 0ο έως 60ο.


Στη μέγιστη κλίση των 60ο και με ταχύτητα 200χλμ./ώρα, το σπόιλερ αυξάνει την αεροδυναμικά παραγόμενη κάθετη δύναμη κατά 42 κιλά. Σε γρήγορες καμπές αυτή η απόδοση προσφέρει εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά, καθώς και πολύ καλή σταθερότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η γνωστή στροφή “Rome Curve”στη Vallelunga, όπου το Spoiler ad Assetto Variabile μειώνει τις απαιτούμενες διορθώσεις στο τιμόνι κατά 40%, δίνοντας την ευκαιρία στον οδηγό για πιο καθαρές γραμμές, αλλά και αυξημένη αυτοπεποίθηση για να πιέσει το αυτοκίνητο στο όριο. Παράλληλα η βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής απόδοσης μειώνει τους στροβιλισμούς με αποτέλεσμα μειωμένο θόρυβο και αυξημένα επίπεδα άνεσης στις καθημερινές μετακινήσεις.


Για την επίτευξη αυτού του εξαιρετικού αποτελέσματος, το Abarth 695 70° Anniversario, δοκιμάστηκε εκτεταμένα σε πλήρη κλίμακα στην αεροδυναμική σήραγγα του Orbassano, με τους τεχνικούς να αναλύουν διεξοδικά τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε κάθε μία από τις 12 θέσεις του σπόιλερ.Το συλλεκτικό (συνολικά 1.949 μονάδες) Abarth 695 70° Anniversario με το Spoiler ad Assetto Variabile είναι διαθέσιμο και στην Ελληνική αγορά με τιμή 34.100 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top