Ιστορική ημέρα για τη ŠKODA στο WRC 2

Οι «ιπτάμενοι» Lappi και Ferm αναδείχτηκαν Παγκόσμιοι πρωταθλητές

Ιστορική ημέρα για  τη ŠKODA στο WRC 2
Ιστορική μέρα για τη ŠKODA: Οι “Ιπτάμενοι Φιλανδοί” Esapekka Lappi και Janne Ferm στέφθηκαν Παγκόσμιοι πρωταθλητές. Με την επιβλητική νίκη τους στο Ράλι Αυστραλίας, το εργοστασιακό δίδυμο της ŠKODA κατέκτησε τον τίτλο οδηγών και συνοδηγών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA (WRC 2) για πρώτη φορά.

Οδηγός και συνοδηγός πετούσαν στα ουράνια όταν σκαρφάλωσαν στην οροφή του νικηφόρου FABIA R5 έχοντας διασχίσει τη γραμμή τερματισμού. Η ŠKODA Motorsport ήταν νικήτρια και στο πρωτάθλημα των ομάδων του WRC2 και με αυτό τον τριπλό τίτλο γιόρτασε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην 115χρονη ιστορία του.Το FABIA R5 κέρδισε και πάλι στην Αυστραλιανή ήπειρο: Με τη νίκη του στον τελικό της σεζόν του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Αυστραλία, ο Esapekka Lappi εκτοξεύτηκε στην κορυφή της γενικής κατάταξης του WRC 2 με 130 βαθμούς και σαν πρωταθλητής διαδέχεται τον Nasser Al-Attiyah (Q)

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης των οδηγών βρέθηκε ο συμπατριώτης του Lappi, Φιλανδός Teemu Suninen (120), ο οποίος φέτος έτρεξε με ένα ŠKODA FABIA R5 ιδιωτικής συμμετοχής. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ένα ακόμα ορόσημο για τη ŠKODA: Ο Juho Hänninen (FIN) κέρδισε το S-WRC, μία κατηγορία πριν από το WRC 2, με το ŠKODA FABIA .
Οι Esapekka Lappi και Janne Ferm γιόρτασαν την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA (WRC 2) στο Ράλι Αυστραλίας, κατοχυρώνοντας έτσι το τίτλο των οδηγών και συνοδηγών. Το θεαματικό σερί νικών ξεκίνησε στην πατρίδα τους με το χωμάτινο ράλι Φινλανδίας στα τέλη Ιουλίου και ακολούθησε μία νίκη στο ασφάλτινο Ράλι Γερμανίας.

Στον αγώνα της Μ. Βρετανίας οι Lappi και Ferm ήταν επίσης αήττητοι στις λασπωμένες ειδικές, πριν στεφθούν πρωταθλητές στην Αυστραλία. Ωστόσο η σεζόν κάθε άλλο παρά ευοίωνα ξεκίνησε. Τρίτη θέση στο Ράλι Σουηδίας, ένατη θέση στο Ράλι Ιταλίας στη Σαρδηνία και μία ακόμα τρίτη θέση στο Ράλι Πολωνίας. Στη συνέχεια όμως, οι Lappi/Ferm ξέφυγαν τελείως από τον ανταγωνισμό.

Βαγγέλης Γκούμας


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top