Αήττητη η Εθνική στο Eurobasket - Διέλυσε και την Εσθονία

Κορυφαίος του αγώνα ο φανταστικός Γιάννης Αντετοκούνμπο

Eurobasket 2022: Αήττητη Η Εθνική Ελλάδος

Παίζοντας τόσο όσο για να πάρει τη νίκη και στο τελευταίο παιχνίδι ομίλων του Eurobasket 2022, η Εθνική Ελλάδας υπέταξε εύκολα και την Εσθονία στο Μιλάνο, έχοντας κορυφαίο -ποιον άλλο- τον φανταστικό Γιάννη Αντετοκούνμπο, που όμως προκάλεσε ανησυχία με τον τραυματισμό του. Έτοιμη για το Βερολίνο και τη μεγάλη πρόκληση η Επίσημη Αγαπημένη!

Eurobasket 2022: Αυτούς θα αντιμετωπίσει η Εθνική Ελλάδας στη φάση των «8»;

Εσθονία - Ελλάδα: Με τις καλύτερες... αποσκευές φεύγει από το Μιλάνο η Εθνική Ελλάδας! Η «γαλανόλευκη» παρέσυρε στο διάβα της και την Εσθονία, κάνοντας έτσι το 5x5 και πανηγυρίζοντας, φυσικά, την πρώτη θέση στον Γ' όμιλο του Eurobasket. "Οργίασε" πάλι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, εξαιρετικοί και οι Σλούκας-Καλάθης.

Ωστόσο, η χαρά για τη νίκη και το 5x5 επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος φάνηκε να γυρίζει αστράγαλό του στην τρίτη περίοδο και δεν συνέχισε τον αγώνα!

Το ματς

Παίζοντας στα συνηθισμένα της στάνταρ η Εθνική ομάδα, με μία ακόμα ολοκληρωτική εμφάνιση, διέλυσε και την Εσθονία στο τελευταίο της παιχνίδι ομίλων στο Μιλάνο. Όπως και στα προηγούμενα ματς έτσι και τώρα, η "γαλανόλευκη" δεν πάτησε... γκάζι από την πρώτη περίοδο. Αυτό επέτρεπε στους Εσθονούς να βρίσκονται μπροστά στο σκορ, δίχως η διαφορά να ξεπεράσει τους 9 πόντους (12-21 με τρίποντο του Νικ Καλάθη).

Το ίδιο σκηνικό επικράτησε μέχρι περίπου τα μέσα της δεύτερης περιόδου, όταν η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη άρχισε να αποσπάται. Με εύστοχες βολές του Αντετοκούνμπο η Εθνική παγίωσε μία διαφορά 10 πόντων (30-40), την οποία όχι απλώς δεν έχασε ποτέ, αλλά την εδραίωνε όσο περνούσε η ώρα.

Ο Ντόρσεϊ με εύστοχο τρίποντο ανέβασε κι άλλο το σκορ στο 30-43. Ο "Greak Freak" ήταν για τα... καλά in the zone και με νέο γκολ-φάουλ εκτόξευσε τη διαφορά από τους Εσθονούς στο +17 (34-51). Το παιχνίδι έδινε τη δυνατότητα στον κόουτς Ιτούδη να κάνει εκτεταμένο ροτέισον, προκειμένου να δώσει σε παίκτες που έχουν επιβαρυνθεί αρκετές ανάσες, ενόψει και των κρίσιμων νοκ-άουτ που ακολουθούν. Το ημίχρονο βρήκε την Ελλάδα με πλήρη έλεγχο του ματς και αέρα 15 πόντων (36-51).

Πηγή: Sportdog.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top