Οι παίκτες της Λίνκολν Ρεντς δουλεύουν σκληρά για το ψωμί τους!

Ποιος εργάζεται ως συνοριοφύλακας;

Τζόσεφ Τσιπολίνα

Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του Γιβραλτάρ - 33,679 σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2021 - χωρούν το γήπεδο της Τούμπας. Οι φίλαθλοι της Λίνκολν Ρεντς δε γεμίζουν ούτε το... ταξί του πρωην ποδοσφαιριστή της Λ. Γουόκερ.  
 

Mπαρτσελόνα: Η ξεχωριστή φανέλα για το Champions League

 

Ο Τζόσεφ Τσιπολίνα, εκ των αρχηγών της ομάδας, όταν δεν κλωτσάει το τόπι, φυλάει τα σύνορα της χώρας καθώς εργάζεται ως συνοριοφύλακας. Ο 40χρονος Λι Κασκιάρο όταν βγάζει τη φανέλα με το νούμερο επτά, φορά την στολή του αστυνομικού, ενώ ο 38χρονος Ρόι Τσιπολίνα εργάζεται ως τελωνειακός.    
 
Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του Conference League, έχει στο ρόστερ της ακόμα έναν πυροσβέστη, έναν βιβλιοθηκάριο και έναν ηλεκτρολόγο.  Τα χρήματα που κερδίζει από το ποδόσφαιρο κάθε ποδοσφαιριστής της ημιεπαγγελματικής ομάδας από το Γιβραλτάρ, δεν ξεπερνούν τα 1.500 ευρώ τον μήνα. Ζουν κυρίως από την κανονική τους δουλειά, καθώς το πρωί εργάζονται και το απόγευμα κάνουν την προπόνησή τους. Η χρηματιστηριακή αξία ολόκληρης της ομάδας φτάνει μόλις τα 900.000 ευρώ, την ώρα που του ΠΑΟΚ αγγίζει τα εξήντα εκατομμύρια.    
 

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι πιτσιρικάδες του δικεφάλου του Βορρά, Γιώργος Κούτσιας (600 χιλ. ευρώ) και Λευτέρης Λύρατζης (400 χιλ. ευρώ) είναι ακριβότεροι από ολόκληρο το ρόστερ της Λίνκολν. Τα λεφτά όμως δεν παίζουν μπάλα, αλλιώς οι συμπαθείς ερασιτέχνες από το Γιβραλτάρ δεν θα είχαν καταφέρει να νικήσoυν το 2016 στο γήπεδο τους την Σέλτικ, στη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της ομάδας (ηττήθηκαν με 3-0 στη ρεβάνς), ούτε θα είχαν προκριθεί για πρώτη φορά στην ποδοσφαιρική ιστορία του Γιβραλτάρ σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, κάτι που ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι παίκτες του, θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη στην αναμέτρηση της Πέμπτης (16/9) που θα διεξαχθεί στο Victoria Stadium.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top