Συκάρης: «Ήξερα πως μπορεί να πέθαινα- Ήθελα να το αφιερώσω στους Έλληνες»

Ο γενναίος ορειβάτης μιλά στην εκπομπη «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Στις 10/2 ο Αντώνης Συκάρης παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Σώθηκε από θαύμα όταν πήρε την πιο σωστή απόφαση απόφαση και σταμάτησε την επιχείρηση ανάβασης στα Ιμαλάια στα 7,5 χιλιάδες μέτρα. Ο λόγος για τον θρύλο της ελληνικής ορειβασίας, Αντώνη Συκάρη, ο οποίος σώθηκε με κρυοπαγήματα στα δάχτυλα του ποδιού και δεν συνέχισε την ανάβαση στο Κ2, την δεύτερη ψηλότερη κορυφή των Ιμαλαίων με υψόμετρο τα 8.611 μέτρα. Ο θρύλος της ελληνικής ορειβασίας έχει στο ιστορικό του 60 αποστολές και 31 χρόνια εμπειρίας. 

Ιμαλάια: Χάθηκαν τρεις κορυφαίοι ορειβάτες - Πώς σώθηκε ο Συκάρης

«Θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ. Ήθελα πάρα πολύ να φτάσω στην κορυφή. Αφιερώνω αυτή την κορυφή σε όλους τους Έλληνες. Δεν μπόρεσα» δήλωσε συγκινημένος μόλις τελείωσε την ανάβαση. Ο ορειβάτης δεν κατάφερε να συνεχίσει την ανάβαση λόγω των κρυοπαγημάτων. Τρεις σύντροφοι του, όμως, συνέχισαν στο βουνό και δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους. 

«Είχαμε φτάσει πολύ κοντά σε μια μέρα που φαινόταν καλή, αλλά αυτό στη συνέχεια άλλαξε. Άρχισε να φυσάει πολύ και κρύωσε ο καιρός, καθώς έφτασε στους - 60 βαθμούς κελσίου. Ήθελα πάρα πολύ να ανέβω στην κορυφή για τους Έλληνες. Ξέρω ότι αν πήγαινα μπορεί να πέθαινα. Είμαι ένας απλός Έλληνας ορειβάτης, δεν είμαι θρύλος, υπάρχουν πολλοί καλύτεροι. Απλώς εγώ είχα την τύχη να συμμετάσχω σε αυτή τη διεθνή αποστολή»

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top