Τόκιο: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ίσως πάρουν νέα παράταση και το 2021

Η έξαρση της πανδημίας δημιουργεί αμφιβολίες στους διοργανωτές

Ιαπωνία/ apimages

Ακόμα μεγαλύτερη παράταση φαίνεται να παίρνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο, οι οποίοι ακυρώθηκαν για πρώτη φορά το 2020 λόγω της πανδημίας. 

Ο Taro Kono, υπουργός διοικητικών και ρυθμιστικών μεταρρυθμίσεων της Ιαπωνίας, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters Next: «Πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να προετοιμαστούμε για τους Αγώνες αυτή τη στιγμή, αλλά δεν αποκλείεται να ακυρωθούν. Ο οικοδεσπότης πρέπει να είναι πάντα έτοιμος και για αυτό». 

Η αναζωπύρωση της πανδημίας του COVID-19 σε πολλές χώρες παγκοσμίως, αλλά και στην Ιαπωνία, έχει δημιουργήσει νέες αμφιβολίες για τους αγώνες.

Η ανακοίνωση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για την καταγγελία της Μπεκατώρου

Η κυβέρνηση επέκτεινε την Τετάρτη την κατάσταση έκτακτης ανάγκης πέρα από την περιοχή του Τόκιο και νέες μολύνσεις από κορωνοϊό στην πρωτεύουσα ξεπέρασαν τις 1.500 την Πέμπτη, σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NHK.

Η όρεξη του ιαπωνικού κοινού για την αθλητική υπερβολή έχει μειωθεί, με το 77% των ερωτηθέντων σε μια έρευνα αυτή την εβδομάδα να λέει ότι πρέπει να ακυρωθεί ή να αναβληθεί. Όμως, οι Αγώνες - και τα δολάρια τουρισμού που φέρνουν - αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα για τον Πρωθυπουργό Γιοσιχάιντ Σούγκα.

Ο Σούγκα και άλλοι έχουν πει επανειλημμένα ότι η απόφαση αν θα προχωρήσει εναπόκειται στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και ότι η συμφωνία τους για συνέχιση των προετοιμασιών ισχύει.

Μαρτίνς: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είμαστε πρώτοι με την αξία μας»

«Οτιδήποτε είναι δυνατό, αλλά ως οικοδεσπότης των Αγώνων πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε, έτσι ώστε όταν πια μπορέσουμε, να έχουμε καλούς Ολυμπιακούς Αγώνες», δήλωσε ο Kono σε μερικά από τα ισχυρότερα σχόλια ακόμη από έναν υπουργό της κυβέρνησης για αβεβαιότητα για τους αγώνες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top