Θριάμβος Τσιτσιπά: "Είναι σαν να έπαιζα στο σπίτι μου"

Βρίσκεται στο Νο 11 της παγκόσμιας κατάταξης

Σάρωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό της Μασσαλίας νικώντας τον Μιχαήλ Κουκούσκιν. 

Μετά την υπερπροσπάθεια στο Australian Open, όπου έφτασε μέχρι τους ημιτελικούς και την δικαιολογημένη «κοιλιά» που έκανε στους αγώνες που συμμετείχε, ο 20χρονος τενίστας επανήλθε σε... φυσιολογικούς ρυθμούς και πανηγύρισε την κατάκτηση του τουρνουά, χωρίς, μάλιστα, να χάσει ούτε ένα σετ!

Ο αντίπαλος μπορεί να ήταν σκληρός, το χρυσό παιδί του τένις όμως δεν έδειξε να μασάει και στέφθηκε πρωταθλητής στον τελικό του ATP 250.

 

 

Με 7-5, 7-6 (5) επικράτησε του 30χρονου Μιχαϊλ Κουκούσκιν από τον Καζακστάν, πραγματοποιώντας μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο σετ όπου βρέθηκε να χάνει με 5-3, έδειξε ψυχικά αποθέματα και με αντεπίθεση διαρκείας πήρε τη νίκη με 7-5, 7-6 (5) απέναντι στον Κουκούσκιν και κατέκτησε το Open 13 της Μασσαλίας.

Με τη νίκη του αυτή, ο Τσιτσιπάς βρίσκεται πλέον στο Νο 11 της παγκόσμιας κατάταξης που θα ανακοινώσει αύριο Δευτέρα η ATP και σε «απόσταση βολής» από την πρώτη κορυφαία δεκάδα του πλανήτη.

O Τσιτσιπάς μετά τον θρίαμβό του ανέφερε πως η στήριξη των Ελλήνων φιλάθλων ήταν τόσο μεγάλη που αισθάνθηκε σαν να παίζει στο σπίτι του. 

«Ο κόσμος της Γαλλίας αγαπάει πραγματικά το τένις, ένα χειροκρότημα σε όλους σας. Ήταν μια απίστευτη εβδομάδα για μένα στη Μασσαλία, αλλά και για τον Μικαΐλ» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε ολόκληρο το Δελτίο Ειδήσεων εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top