Νέος θρίαμβος Τσιτσιπά: Κατατρόπωσε με 3 – 1 τον Μπαουτίστα

Πέρασε στους «4» του Australian Open

Ασταμάτητος είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος μετά τον Ρότζερ Φέντερερ, ισοπέδωσε και τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ στο Australian Open, περνώντας έτσι στους «4» του τουρνουά και στον πρώτο ημιτελικό της καριέρας του σε μεγάλο Grand Slam. Ο 20χρονος ζει το όνειρό του. 

Ο Έλληνας τενίστας πήρε τη νίκη έναντι του Ισπανού με 3 – 1 και έγραψε μια ακόμα χρυσή σελίδα για τον ελληνικό αθλητισμό. 

Ούτε και ο ίδιος ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπορεί να πιστέψει τι έχει καταφέρει στο Australian Open - φωτογραφία: AP Images/Mark Schiefelbein

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς φάνηκε ανώτερος στις κρίσιμες στιγμές από τον Ισπανό αντίπαλό του και κατάφερε να τον πετάξει εκτός και να προκριθεί, επικρατώντας με 7-5, 4-6, 6-4, 7(2)-6.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε μουδιασμένα στο πρώτο σετ και έμεινε πίσω στο σκορ, αφού ο αντίπαλός του έκανε νωρίς ένα μπρέικ. Δεν τα παράτησε όμως και έκανε την ανατροή, κερδίζοντας το σετ με 7-5 στα γκέιμ, κάνοντας το 1-0. 

Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα π Τσιτσιπάς πήρε τη νίκη επί του Μπαουτίστα - φωτογραφία: AP Images/Mark Schiefelbein

Στο δεύτερο σετ, ο Αγκούτ ήθελε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, να ισορροπήσει και να κάνει το 1-1 στα σετ. Ο Έλληνας πρωταθλητής απάντησε στο τρίτο σετ, κάνοντάς το δικό του επίσης με 6-4 και τελικά στο τέταρτο σετ έγινε τρομερό ματς και οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Με 7-2 έφτασε εύκολα στην κατάκτησή του και πήρε μια μεγαλειώδη πρόκριση στα ημιτελικά. 

«Μοιάζει σχεδόν με παραμύθι. Απλά ζω το όνειρό μου, ζω αυτό για το οποίο δουλεύω σκληρά. Δουλεύω σκληρά για να φτάσω εδώ, να παίζω στους ημιτελικούς ενός Grand Slam. Ξεκίνησα τη χρονιά και με ρώτησαν ποιοι είναι οι στόχοι μου, είπα οι ημιτελικοί ενός Grand Slam. Όταν απάντησα σε αυτή την ερώτηση, νόμιζα ότι είμαι τρελός. Αλλά όχι, είναι αλήθεια! Και μόλις συνέβη!», δήλωσε αμέσως μετά το παιχνίδι.

Η χαρά ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του Στέφανου μετά τον νέο του θρίαμβο - φωτογραφία: AP Images/Andy Brownbill

«Ένα αστέρι γεννιέται» σχολίασαν οι διοργανωτές στον λογαριασμό τους στο Twitter. Στον ημιτελικό θα αναμετρηθεί με τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Ραφαέλ Ναδάλ και τον Φράνσις Τιαφό και θα τα δώσει όλα για να πάει στον τελικό.

Πήρε τη νίκη έναντι του Μπαουτίστα και πέρασε στον ημιτελικό του Grand Slam - φωτογραφία: AP Images/Andy Brownbill

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς για μια ακόμα φορά ήταν εκπληκτικός σε έναν αγώνα που κράτησε τρεις ώρες και 14 λεπτά με τη θερμοκρασία στη Μελβούρνη να αγγίζει τους 24 βαθμούς. 

Στο πλευρό του ήταν και πάλι αρκετοί Έλληνες ομογενείς, οι οποίοι και πανηγύρισαν έξαλλα τη νέα του νίκη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top