Ο Αλόνσο δεν θα «τρέξει» στη Φόρμουλα Ένα το 2019

Η McLaren ανακοίνωσε ότι ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής δεν θα «τρέξει»

αλονσο, φορμουλα1

Διαφορετική θα είναι η νέα σεζόν στη Φόρμουλα Ένα, καθώς από το ρόστερ των οδηγών αγώνων θα απουσιάζει ο Φερνάντο Αλόνσο. Η McLaren επιβεβαίωσε σήμερα (14/8) ότι δεν θα «τρέξει» στο νέο πρωτάθλημα ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στη Φόρμουλα Ένα με τη Minardi το... μακρινό 2001.

Ακολούθησε η θητεία του στη Renault το διάστημα 2003-06, κατά το οποίο πανηγύρισε τους δύο τίτλους οδηγών στην καριέρα του, ενώ στη συνέχεια «έτρεξε» στη Φόρμουλα Ένα με τις McLaren (2007), Renault (2008-2009), Ferrari (2010-2014) και McLaren (2015-2018). Συνολικά στην καριέρα του ο 37χρονος (29/07/1981) οδηγός από το Οβιέδο έχει, εκτός από τους δύο τίτλους, απολογισμό 32 νίκες και 22 "pole position", ενώ ανέβηκε στο βάθρο των νικητών σε 97 αγώνες. Πάντως, στη δήλωσή του ο Αλόνσο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο μέλλον στη McLaren.

Ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren Racing, Ζακ Μπράουν, δήλωσε μεταξύ άλλων για την απόφαση του Αλόνσο να μην «τρέξει» στη νέα σεζόν της Φόρμουλα Ένα: «Ο Φερνάντο δεν είναι μόνο ένας εξαιρετικός πρεσβευτής για τη McLaren, αλλά και για τη Φόρμουλα Ένα. Τα 17 χρόνια του στο άθλημα, ως ο κορυφαίος οδηγός της γενιάς του και χωρίς αμφιβολία ένας από τους σπουδαιότερους στη Φόρμουλα Ένα, έχουν προσθέσει ακόμη ένα στρώμα στην πλούσια ιστορία της Φόρμουλα Ένα. Υπάρχει μια στιγμή για τον καθένα να κάνει μια αλλαγή και ο Φερνάντο αποφάσισε το τέλος αυτής της σεζόν να είναι η δική του. Σεβόμαστε την απόφασή του, ακόμα κι αν πιστεύουμε ότι βρίσκεται στην καλύτερη φόρμα της καριέρας του. Ο ανοιχτός διάλογός μας με τον Φερνάντο σήμαινε ότι μπορούμε να προγραμματίσουμε αυτό το ενδεχόμενο. Ενώ αξιολογούσε το μέλλον του τους τελευταίους μήνες, η ανταγωνιστικότητα του Φερνάντο ήταν πολύ μεγάλη. Έχει συνεχίσει να αποδίδει στο υψηλότερο επίπεδο σε όλο αυτό το διάστημα, όπως γνωρίζουμε ότι θα το κάνει και στους υπόλοιπους εννέα αγώνες του φετινού πρωταθλήματος. Ξέρω ότι ολόκληρη η ομάδα ενώνεται με μένα για να αποτίσουμε φόρο τιμής στην τεράστια συμβολή του Φερνάντο στη McLaren. Είναι ένας μύθος τόσο για το πρωτάθλημα, όσο και για την ομάδα. Ο Φερνάντο είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας μας και θα ενταχθεί σε μια επιφανή σειρά οδηγών της McLaren. Ευχόμαστε στον Φερνάντο κάθε επιτυχία στο μέλλον».

Από την πλευρά του, ο Φερνάντο Αλόνσο σχολίασε: «Μετά από 17 υπέροχα χρόνια σε αυτό το εκπληκτικό άθλημα, είναι ώρα για μένα να κάνω μια αλλαγή και να προχωρήσω. Έχω απολαύσει κάθε λεπτό από αυτές τις απίστευτες σεζόν και δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά τους ανθρώπους, οι οποίοι συνέβαλαν στο να τις κάνουν όλες τόσο ξεχωριστές. Απομένουν ακόμη αρκετά γκραν πρι αυτή τη σεζόν και θα λάβω μέρος σε αυτά με περισσότερη δέσμευση και πάθος από ποτέ. Ας δούμε τι φέρνει το μέλλον. Νέες συναρπαστικές προκλήσεις περιμένουν μετά τη γωνία. Περνάω μια από τις πιο χαρούμενες περιόδους στη ζωή μου, αλλά πρέπει να συνεχίσω να εξερευνώ νέες περιπέτειες.Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες στη McLaren. Η καρδιά μου είναι με την ομάδα για πάντα. Ξέρω ότι θα επανέλθουν δυνατοί και καλύτεροι στο μέλλον και αυτή θα μπορούσε να είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα να επιστρέψω στο πρωτάθλημα. Αυτό θα με έκανε πραγματικά χαρούμενο. Έχω χτίσει τόσες πολλές σπουδαίες σχέσεις με πολλούς φανταστικούς ανθρώπους στη McLaren και μου έδωσαν την ευκαιρία να διευρύνω τους ορίζοντές μου και να αγωνιστώ σε άλλες κατηγορίες. Αισθάνομαι ότι τώρα είμαι πιο πλήρης οδηγός από ποτέ. Πήρα αυτή την απόφαση πριν από μερικούς μήνες και ήταν μια σταθερή απόφαση.

Παρ' όλα αυτά, θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά τον Τσέις Κάρεϊ και τη Liberty Media για τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν, προκειμένου να με μεταπείσουν και όλους όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί μου σε αυτό το διάστημα. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τις πρώην ομάδες μου, τους "ομόσταυλούς" μου, τους αγωνιζόμενους, τους συναδέλφους, τους συνεργάτες μου, τους δημοσιογράφους και όλους αυτούς, με τους οποίους συνεργάστηκα στην καριέρα μου στην Φόρμουλα. Και, ειδικά, τους οπαδούς μου σε όλο τον κόσμο. Είμαι πολύ σίγουρος ότι οι δρόμοι μας θα ξανασυναντηθούν στο μέλλον».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top