ΑΕΚ: Στον τελικό του Basketball Champions League - «Μάγκες εσείς πήρατε αυτή τη νίκη!»

Επιβλήθηκε της Μούρθια με 77-75 στο τελευταίο δευτερόλεπτο

Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό, ο οποίος κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο, η ΑΕΚ επιβλήθηκε με 77-75 της Μούρθια στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Το βράδυ της Κυριακής στις 20:30 έχει ραντεβού με την ιστορία, καθώς θα αντιμετωπίσει τη Μονακό στον τελικό του Basketball Champions League. Αυτή θα είναι η τρίτη της φορά στη διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού τρόπαιου.

Ένταση υπήρξε στο τέλος του αγώνα, όταν ο Λίμα της Μούρθια διαμαρτυρήθηκε για φάουλ από τον Τζέιμς, που όμως ο διαιτητής δικαίως δεν έδωσε όπως  βλέπετε και στο βίντεο.

Πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ αναδείχτηκε ο Μάνις Χάρις με 20 πόντους. Ο αρχηγός της ΑΕΚ, Ντούσαν Σάκοτα που είχε 15 πόντους πήρε το μικρόφωνο με τη λήξη και είπε στους οπαδούς που παραληρούσαν: «Μάγκες, εσείς την πήρατε αυτή τη νίκη! Σας ευχαριστούμε».

Άλλους 15 πόντους πέτυχε άλλους 15 πόντους, ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά του Δημήτρη Μαυροειδή με 5 ριμπάουντ, ένα περισσότερο μάζεψε ο Χάντερ, ενώ με 7 ασίστ τελείωσε τον αγώνα ο Ξανθόπουλος. Οι Βιτόρ Μπενίτε (19π.) και Κλέβιν Χάνα (17π.) έκαναν μεγάλη εμφάνιση για τη Μούρθια.

Τον ημιτελικό παρακολούθησαν από τα VIP του ΟΑΚΑ μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top