Μαραθωνοδρόμος κατέρρευσε λίγο πριν τον τερματισμό - Βίντεο

Οι δυνάμεις του 25χρονου Σκωτσέζου αθλητή...τον πρόδωσαν λίγο πριν το τέλος της διαδρομής στην Αυστραλία

Εξιτήριο πήρε σήμερα από το νοσοκομείο, ο Σκωτσέζος μαραθωνοδρόμος, Callum Hawkins, ο οποίος κατέρρευσε χθες λίγο πριν τον τερματισμό στον Μαραθώνιο της Αυστραλίας.

Ο 25χρονος αθλητής, περίπου δύο χιλιόμετρα πριν τη γραμμή του τερματισμού, σωριάστηκε στο έδαφος, με τα συνεργεία που βρίσκονταν για να καλύψουν το αθλητικό γεγονός, να καταγράφουν το τρομακτικό συμβάν.

«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο το ιατρικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Gold Coast» για τη φροντίδα τους τις τελευταίες 24 ώρες. Είναι υπέροχο που επιστρέφω στους συμπαίκτες μου», δήλωσε ο Hawkins, εξερχόμενος του νοσοκομείου.

Όπως βλέπετε στο βίντεο, ο Hawkins προηγείτο στη διαδρομή τουλάχιστον κατά δύο λεπτά, όταν οι δυνάμεις του τον πρόδωσαν. Συγκλονίζουν δε, οι εικόνες που τον δείχνουν να κάνει απέλπιδες προσπάθειες να πιαστεί από τα κιγκλιδώματα για να σηκωθεί και τελικά να καταλήγει στο οδόστρωμα, αδύναμος και ανήμπορος, μέχρι να φτάσει ιατρική βοήθεια.

Πρώτος στη γραμμή τερματισμού έφτασε ο Αυστραλός Michael Gold Shelley, ο οποίος πορευόταν δεύτερος καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής. Εντύπωση βέβαια προκαλούν τα πλάνα που τον δείχνουν να προσπερνά τον συμπαίκτη του που κείτεται λιπόθυμος στο έδαφος – το ίδιο και η αστυνομική συνοδεία που συνόδευε τους αθλητές- και περιχαρής να κόβει την κορδέλα.

Αυτό είναι το αθλητικό ιδεώδες και το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας που προάγει ο Μαραθώνιος (;) αναρωτιόμαστε…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top