Νικ Καλάθης: MVP Νοεμβρίου της Euroleague

Έκανε ρεκόρ καριέρας σε πόντους (29) και σε ασίστ (14)

«Mr. MVP» ο Καλάθης για το Νοέμβριο

O Νικ Καλάθης «πήρε από το χέρι» τον Παναθηναϊκό τον Νοέμβριο και από τη 12η θέση στο βαθμολογικό πίνακα, με ρεκόρ 2 νίκες - 3 ήττες μετά το αρνητικό αποτέλεσμα με την Μπασκόνια, τον ανέβασε στη 2η θέση (7 νίκες - 3 ήττες). Ο Ελληνοαμερικανός γκαρντ των «πρασίνων» δίκαια αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης της Euroleague για τον Νοέμβριο, μοιράζοντας  συνολικά 57 ασίστ (!) σε 6 αγώνες, νούμερο που δεν έχει «πιάσει» κανένας παίκτης μέσα στον ίδιο μήνα στην ιστορία της διοργάνωσης.  

Στο σερί των 5 νικών σε 6 αγώνες του Παναθηναϊκού εντός του Νοεμβρίου, ο Καλάθης «έπιασε» την κορυφαία απόδοση από οποιονδήποτε άλλον παίκτη στη Euroleague την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο (με 42 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης απέναντι στην Εφές).

Επιπλέον, έκανε ρεκόρ καριέρας σε πόντους (29) και σε ασίστ (14), ενώ αφού σημείωνε το ένα double-double μετά το άλλο, έχασε την ευκαιρία για το πρώτο triple-double από τη σεζόν 2006-07 (σ.σ. Νίκολα Βούιτσιτς) στη διοργάνωση για... ένα μόνο ριμπάουντ: όταν δηλαδή πέτυχε 29 πόντους, μοίρασε 10 ασίστ και μάζεψε 9 ριμπάουντ στο παιχνίδι με την Αναντολού.   

Ο Καλάθης είχε μέσο όρο 14,6 πόντους και 9,5 ασίστ το Νοέμβριο στη Euroleague, με τον νταμπλούχο Ελλάδας Παναθηναϊκό, να γνωρίζει μόνο μία ήττα σε 6 αγώνες και να έχει από πάνω του στη βαθμολογία, μόνο τον Ολυμπιακό και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με ρεκόρ 8 νίκες  και  2 ήττες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top