Eθνική ομάδα μπάσκετ: Βελτιωμένη αλλά με αρκετά κενά διαστήματα- Μετά την ήττα από τη Γεωργία, νίκησε την Ιταλία

Σήμερα κόντρα στην ισχυρή Σερβία

Πολλές αδυναμίες έδειξε η εθνική μας ομάδα στο πρώτο της παιχνίδι για το τουρνουά Ακρόπολις, στο οποίο έχασε από την Γεωργία με 72-71 (23 Αυγούστου) και χρειάζεται να βελτιώσει πολλά πράγματα ενόψει του ευρωμπάσκετ, που αρχίζει την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, εμφανίστηκε βελτιωμένη, αλλά με αρκετά «κενά διαστήματα», στο χθεσινό παιχνίδι με την Ιταλία, όπου και νίκησε με 73-70 στην παράταση.

Ήττα από τη Γεωργία

Οι παίκτες του Κώστα Μίσσα είχαν πολλά προβληματικά διαστήματα, τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση και παρουσιάστηκαν ουσιαστικά απροετοίμαστοι για τέτοια τεστ όπως είναι αυτά του Ακρόπολις που αποτελούν δίχως άλλο και την πρόβα τζενεράλε για το ευρωμπάσκετ.

Τα περιθώρια στενεύουν καθώς ο χρόνος που υπολείπεται για την έναρξη της διοργάνωσης είναι ελάχιστος πια και το τεχνικό team της εθνικής μας θα πρέπει να αλλάξει πολλά πράγματα για να εμφανιστεί όσο ανταγωνιστική θέλουμε η ελληνική ομάδα στην επίσημη διοργάνωση.

Παπανικολάου με 15 Πρίντεζης με 14 και Καλάθης με 12 ήταν οι σκόρερς με διψήφιο πρόσημο για την εθνική μας, την ίδια στιγμή που ο Σερμαντίνι με 23 πόντους ήταν ο κορυφαίος για τους Γεωργιανούς.

Νίκη με την Ιταλία

Η ελληνική ομάδα κατάφερε έστω και δύσκολα να ξεπεράσει την ήττα της πρεμιέρας από την Γεωργία και να πάρει τη νίκη με την Ιταλία (73-70). Αισθητή η βελτίωση στην άμυνα, αλλά ακόμη η ομάδα θέλει πολλή δουλειά στην επίθεση.

Κορυφαίος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 19 πόντους, ενώ σημαντική βοήθεια έδωσε ο Σλούκας (9π., 8 ριμπ., 6 ασίστ) και ο Αγραβάνης (8π., 4 ριμπ.). Εκτός δωδεκάδας έμειναν ο Παππάς λόγω ενοχλήσεων στη μέση και ο Μπόγρης, ενώ δεν χρησιμοποιήθηκε ο Μήτογλου. 

Σήμερα, η Ελλάδα θα δώσει την πρόβα - τζενεράλε ενόψει του Eurobasket κόντρα στην ισχυρή Σερβία, που έχασε, όμως, και αυτή από την Γεωργία του Ηλία Ζούρου. Το ματς θα ξεκινήσει στις 21:00.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top