Ρούνεϊ: Μουντιάλ και τέλος!

Ο ποδοσφαιριστής θα αποχωρήσει από την εθνική Αγγλίας

Ρούνεϊ: Μουντιάλ και τέλος!
Ο Γουέιν Ρούνεϊ δήλωσε σήμερα ότι θα αποχωρήσει από την εθνική Αγγλίας μετά την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί το 2018 στη Ρωσία. Ο 30χρονος στράικερ έκανε την ανακοίνωση αυτή σε συνέντευξη Τύπου ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με τη Σλοβακία για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Σε αυτό το παιχνίδι θα κάνει νέο ρεκόρ συμμετοχών για Άγγλο παίκτη γηπέδου, καθώς θα φτάσει τις 116 παρουσίες στην εθνική και θα ξεπεράσει τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, με τον οποίο «συγκατοικούν» αυτή τη στιγμή στην δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, πίσω μόνο από τον παλαίμαχο τερματοφύλακα, Πίτερ Σίλτον (125 συμμετοχές).

«Μετά τη Ρωσία αισθάνομαι ότι θα είναι η ώρα για μένα να πω "αντίο" στο διεθνές ποδόσφαιρο, έχω πάρει την απόφασή μου» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρούνεϊ, τον οποίο ο νέος τεχνικός της εθνικής Αγγλίας, Σαμ Αλαρντάις, όρισε χθες εκ νέου αρχηγό στα «τρία λιοντάρια», και συνέχισε: «Η Ρωσία θα είναι η τελευταία ευκαιρία μου να κάνω κάτι με την Αγγλία, επομένως θα προσπαθήσω να διασκεδάσω αυτά τα δύο χρόνια κι ελπίζω ότι θα μπορέσω να τελειώσω τη θητεία μου στην εθνική με ψηλά το κεφάλι».

Ο Ρούνεϊ, ο οποίος είναι ο π��ώτος σκόρερ στην Ιστορία της εθνικής Αγγλίας με 53 τέρματα, έκανε ντεμπούτο στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τον Φεβρουάριο του 2003, σε φιλικό με την Αυστραλία, υπό την τεχνική ηγεσία του Σβεν-Γκόραν Έρικσον. Η πρώτη μεγάλη διοργάνωση της καριέρας του ήταν το EURO 2004, ενώ από τότε αποτελεί βασικό στέλεχος των «τριών λιονταριών». Από τότε έχουν περάσει 12 χρόνια και η εθνική Αγγλίας έχει αλλάξει τέσσερις προπονητές, χωρίς, ωστόσο, να έχουν έρθει οι επιτυχίες, ενώ είναι πρόσφατος ο αποκλεισμός από την Ισλανδία στους «16» του EURO 2016.

«Πρέπει να προχωρήσουμε από προηγούμενες απογοητεύσεις. Δεν μπορείς απλά να το ξεχάσεις (σ.σ. το EURO 2016), αλλά είναι μια καινούρια εποχή για μας. Ένας νέος προπονητής. Μου φαίνεται ότι το λέω αυτά μετά από κάθε διοργάνωση. Πρέπει να δουλέψουμε το πως μπορούμε να πάμε ένα βήμα πιο πέρα σε αγώνες διοργανώσεων» είπε και πρόσθεσε: «Ανυπομονώ γι' αυτό το νέο καθεστώς. Είμαι ενθουσιασμένος από τους παίκτες που εμπλέκονται αυτή τη στιγμή και, μολονότι έχουν υπάρξει ερωτήσεις για το μέλλον μου, είπα αμέσως μετά το EURO ότι ήθελα να συνεχίσω να εμπλέκομαι. Όταν ο Σαμ ανέλαβε την εθνική, τού το ξεκαθάρισα αυτό και είμαστε εδώ. Ο Σαμ είναι ήρεμος άνθρωπος. Η προετοιμασία είναι καλή, κάναμε μόνο μια προπόνηση, αλλά είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι για τις ιδέες που μπορεί να μας φέρει».

Στο μεταξύ, ο Ρούνεϊ δήλωσε χαρούμενος να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε θέση στην εθνική Αγγλίας, μολονότι ο Αλαρντάις έχει τονίσει ότι θα ζητήσει από τον άσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να καλύψει το ρόλο του «δεκαριού», σε αντίθεση με τον προηγούμενο προπονητή των «τριών λιονταριών», Ρόι Χότζσον, ο οποίος τον χρησιμοποιούσε στη μεσαία γραμμή.

«Προφανώς είναι απόφαση του προπονητή» υπογράμμισε ο διεθνής άσος και κατέληξε: «Δεν έχουμε μιλήσει πραγματικά γι' αυτό, θα το κάνουμε μέσα στις επόμενες ημέρες. Είμαι έτοιμος να παίξω, είτε είναι η μεσαία γραμμή, το νούμερο 10 ή επιθετικός».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top