ΣΟΚ στον παγκόσμιο αθλητισμό! Βρέθηκε ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΗ η Μαρία Σαράποβα

Το ανακοίνωσε μόνη της στους δημοσιογράφους

​Σοκ και δέος έχει προκληθεί στον παγκόσμιο αθλητισμό από την αποκάλυψη βόμβα ότι η Ρωσίδα τενίστρια, Μαρία Σαράποβα βρέθηκε ντοπαρισμένη.

Την αποκάλυψη έκανε η ίδια, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, παραδεχόμενη πως έκανε χρήση του ίδιου, απαγορευμένου όπως αποδείχθηκε φαρμάκου, επί δέκα χρόνια.

sarapova.jpg

«Δεν θέλω να τελειώσω την καριέρα μου με αυτόν τον τρόπο. Ελπίζω πραγματικά ότι θα μου δοθεί άλλη μια ευκαιρία. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν για αυτό, παρά μόνο τον εαυτό μου. Στο τέλος της ημέρας, ό, τι κάνεις είναι για σένα», είπε η Σαράποβα στους δημοσιογράφους.

Όπως είπε, το θετικό δείγμα ελήφθη κατά τη διάρκεια του Australian Open και η ουσία στην οποία βρέθηκε ντοπαρισμένη εντάχθηκε στη λίστα των απαγορευμένων φέτος τον Ιανουάριο.

Πρόκειται για το φάρμακο meldonium, που μέχρι τον Ιανουάριο δεν απαγορευόταν, αλλά η αναθεωρημένη λίστα από τη WADA το περιέλαβε με το που μπήκε η νέα χρονιά.

sarapova (1).jpg

Μάλιστα η Μαρία Σαράποβα παραδέχθηκε πως είχε παραλάβει τη νέα λίστα με τις απαγορευμένες ουσίες από τον Δεκέμβριο, αλλά… δεν την διάβασε.

Ισχυρίστηκε δε ότι έκανε χρήση του φαρμάκου για να αντιμετωπίσει μια σειρά προβλημάτων υγείας, όπως τον σακχαρώδη διαβήτη που ταλαιπωρεί την οικογένειά της.

Η 28χρονη τενίστρια, μετά από την εξέλιξη αυτή ανακοίνωσε ότι δε θα συμμετάσχει στο «Indian Wells», επικαλούμενη τραυματισμό, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η ποινή που θα της επιβληθεί.

Πάντως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ, είχε ανακοινώσει από το φθινόπωρο ότι η εν λόγω ουσία βοηθά τους αθλητές να αποδίδουν καλύτερα και μέχρι σήμερα, τουλάχιστον επτά αθλητές έχουν βρεθεί θετικοί σε ισάριθμους ελέγχους.

newego_LARGE_t_1041_105712564.jpg

Η γεννημένη στη Σιβηρία Σαράποβα, ασχολείται επαγγελματικά με το τένις από το 2001, δηλαδή από την ηλικία των 14 χρόνων. Είναι η μοναδική Ρωσίδα που έχει κατακτήσει Grand Slam, ενώ έχει στην κατοχή της και το αργυρό Ολυμπιακό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου το 2012.

Η ανακοίνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας

«Μετά τη δήλωση της Μαρία Σαράποβα η ITF επιβεβαιώνει τα ακόλουθα:

1) Στις 26 Ιανουαρίου η κ. Σαραπόβα πέρασε από έλεγχο ντόπινγκ κατά τη διάρκεια του Αυστραλιανού Όπεν.
2) Το δείγμα εξετάστηκε από τα εργαστήρια του WADA και βρέθηκε θετικό στην "meldonium", η οποία θεωρείται απαγορευμένη ουσία σύμφωνα με τον κώδικα του WADA.
3) Στις 2 Μαρτίου έγινε γνωστό στην κ. Σαραπόβα ότι κατηγορείται πως παρενέβη τους κανονισμούς του ντόπινγκ.
4) Η κ. Σαραπόβα αποδέχτηκε τη χρήση του συγκεκριμένου σκευάσματος στις 26 Ιανουαρίου.
5) Αφού δεν προβλέπεται συγκεκριμένη τιμωρία για την ουσία "meldonium" η κ. Σαραπόβα αποβάλλεται προσωρινά από τις 12 Μαρτίου μέχρι να ληφθεί απόφαση για την υπόθεση».

BA71ECF5A1A788CB76FA0119883B6489.jpg

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ρωσικής ο��οσπονδίας τένις Σαμίλ Ταρπίστσεφ, χαρακτήρισε ανοησίες τις κατηγορίες εναντίον της Σαράποβα, τονίζοντας πως όλοι οι αθλητές παίρνουν ότι τους δίνουν οι φυσιοθεραπευτές τους. Ισχυρίστηκε μάλιστα πως είναι πιθανόν, η 28χρονη τενίστρια να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς του Ρίο, συνιστώντας υπομονή μέχρι να ολοκληρωθεί η εξέλιξη της υπόθεσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top