ΦΩΤΟ: Κατεδαφίστηκε η ιστορική έδρα του Πανιωνίου στη Σμύρνη

Μετά από 104 χρόνια λειτουργίας

Παρελθόν αποτελεί ένα σπουδαίο κομμάτι του αθλητισμού του Πανιωνίου, αφού γκρεμίστηκε το ιστορικό γήπεδο της ομάδας στην Πούντα της Σμύρνης.

Μετά από 104 χρόνια λειτουργίας οι τουρκικές αρχές κατεδάφισαν το γήπεδο της Αλτάι (είχε παραχωρηθεί στην τοπική ομάδα Αλτάι) το οποίο τα τελευταία δύο χρόνια ήταν κλειστό αφού υπήρχε κίνδυνος κατάρρευσης των κερκίδων μετά από έλεγχο του τουρκικού Υπουργείου Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας.
122831.jpg

Το εν λόγω γήπεδο εγκαινιάστηκε το 1912 με τους Πανιώνιους Αγώνες, με τη δημιουργία του να αποτελεί προσωπικό «στοίχημα» του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου.

122850.jpg
Ειδικότερα, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, μετά την άρνηση γαλλικής εταιρίας της Σμύρνης να ανανεώσει τη μίσθωση του χώρου που έκανε προπονήσεις ο Πανιώνιος το 1910, κατάφερε με εισήγηση του να πείσει τη Δημογεροντία και την Κεντρική Επιτροπή που παρ��χώρησαν έκταση 105 στρεμμάτων για να γίνει το γήπεδο.
122836.jpg
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top