Γιάννης Σφαιρόπουλος: «Πιστεύω ότι ο Κώστας Σλούκας θα μείνει στην ομάδα»

Όλα όσα είπε για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού

Γιάννης Σφαιρόπουλος: «Πιστεύω ότι ο Κώστας Σλούκας θα μείνει στην ομάδα»

O Γιάννης Σφαιρόπουλος σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για τις αλλαγές που έκανε στην αγωνιστική ταυτότητα του Ολυμπιακού, ενώ υπογράμμισε ότι είναι καλό για την ομάδα, αλλά και για τον Κώστα Σλούκα να συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά.


Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του προπονητή των «ερυθρολεύκων»:

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού: «Για μένα ήταν πολύ σημαντικό το ότι είχα εργαστεί επί τρία χρόνια στον Ολυμπιακό. Ήξερα τα κατατόπια και τι έπρεπε να προσέξω για να κάνω την ομάδα να λειτουργεί όπως πρέπει. Πέρα από το καθαρά τεχνικό κομμάτι, ήξερα πώς επιδρά ο περίγυρος και πώς πρέπει να διαφυλαχτεί η συγκέντρωση».

Για το αν η αλλαγή που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός ήταν πνευματική: «Ναι, ήταν τόσο σημαντικό να αλλάξουμε τη νοοτροπία όλης της ομάδας, αλλά και την αγωνιστική φιλοσοφία της, κυρίως ως προς το αμυντικό κομμάτι».

Για την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ: «Η κατάσταση που αντίκρισα ήταν διαφορετική σε σχέση με την τριετία 2005-08. Τότε η ομάδα προσπαθούσε να ξαναφτιαχτεί με την έλευση των κυρίων Αγγελόπουλων και ο κόσμος εξέφρασε πιο έντονα την απαίτησή του, καθώς η πίεση για τίτλους ήταν μεγαλύτερη. Τώρα, αν πάει κάτι στραβά σε ένα παιχνίδι, όπως λόγου χάρη στον πρώτο τελικό, ο κόσμος χειροκροτεί και αυτό δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση στους παίκτες».

Για το αν ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του Ολυμπιακού να αποκτήσει τον Σπανούλη: «Συμφωνώ, γιατί ο Σπανούλης είναι παίκτης-ηγέτης, δεν τον βρίσκεις εύκολα. Δεν βγαίνουν κάθε μέρα Σπανούληδες. Είναι γεννημένος νικητής, έχει τη σωστή νοοτροπία, είναι σπουδαίος επαγγελματίας, πολύ καλό παιδί και καλός χαρακτήρας. Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν έναν τέτοιο παίκτη για να αλλάξει πορεία».

Για τη συνεργασία του με το Σπανούλη: «Ήμουν απλά ο εαυτός μου. Ζήτησα από τον Βασίλη να έχουμε μια ειλικρινή και καθαρή σχέση. Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ο καθένας να λέει αυτό που αισθάνεται και να κάνει αυτό που πρέπει. Το δεύτερο σημείο της συνεργασίας μας στηρίχτηκε στις αρχές που είναι απαράβατες για όλους».

Για τον Κώστα Σλούκα και το θέμα της παραμονής του: «Κάθε ομάδα πρέπει να διατηρεί τον κορμό της. Πιστεύω ότι ο Κώστας θα μείνει στην ομάδα γιατί είναι ένας παίκτης που έχει έναν ιδιαίτερο, πολύ σημαντικό ρόλο, και όσο μεγαλώνει και παίρνει εμπειρίες γίνεται ακόμη πιο απαραίτητος. Πιστεύω ότι για το καλό του Κώστα και του Ολυμπιακού, αφού το θέλουν και οι δύο πλευρές, το θέλει και ο προπονητής, ο γάμος πρέπει να γίνει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top