Άναψε στην Πνύκα η Φλόγα των Special Olympics

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου

Άναψε στην Πνύκα η Φλόγα των Special Olympics
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Βράχο της Πνύκας η τελετή αφής της Φλόγας για τους 14ους Θερινούς Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics.
22294454.jpg

Οι Αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Λος Άντζελες το διάστημα 25 Ιουλίου-2 Αυγούστου. Μετά την έπαρση των σημαιών της Ελλάδας, των Ηνωμένων Πολιτειών και των Special Olympics, χαιρετισμό απηύθυνε ο αθλητής της ιστιοπλοΐας, Γιάννης Στρατηγόπουλος.

22294536.jpg

(Ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης)

Η πρόεδρος του οργανισμού
Special Olympics Ελλάς, Γιάννα Δεσποτοπούλου, στο μήνυμά της προς τους αθλητές τόνισε πως «θα μας θυμήσετε ότι η ελπίδα είναι πιο δυνατή από την απόγνωση» και εξέφρασε την ευχή «οι αγώνες σας να εμπνεύσουν όλο τον κόσμο», ενώ η διευθύνουσα σύμβουλος της διεθνούς επιτροπής Special Olympics, Τζάνετ Φρέτσερ, τόνισε ότι η Φλόγα και οι αγώνες θα βοηθήσουν «να ενωθούμε με ένα πνεύμα αποδοχής και σεβασμού».

22294537.jpg
(Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά)


Από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο οποίος τόνισε
ότι «η στήριξη της δικής σας προσπάθειας αναβαθμίζει την ανθρωπιά, τον πολιτισμό, είναι απόλυτη υποχρέωση προς τον εαυτό μας. Στη ζωή τελικά υπάρχουν αξίες που δεν μετριούνται με το χρήμα. Αυτή η προσπάθεια αποκτά ένα θετικό πρόσημο, ένα πανίσχυρο μήνυμα, ένα μήνυμα ανοχής στη διαφορετικότητα», ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στην ομιλία του επισήμανε ανάμεσα σε άλλα ότι «το ολυμπιακό πνεύμα αναδύεται ατόφιο μέσα και από τη διοργάνωση ��ων Special Olympics. Εύχομαι το μήνυμα του ευ αγωνίζεσθαι και της ειρήνης να γίνει μια φλόγα που θα διαλύσει την καταχνιά των χαλεπών καιρών που ζούμε σήμερα».

22294546.jpg
(Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος χαιρετά την Νατάσα Παζαϊτη)


Στη συνέχεια η Πρωθιέρεια Ηλιάνα Συμεωνίδου, αθλήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής των
Special Olympics, άναψε με κάτοπτρο από τον ήλιο τη Φλόγα της Ελπίδας, την οποία παρέδωσε στον αθλητή Παναγιώτη Κουτάτζη. Aθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής των Special Olympics Eλλάς και σπουδάστριες των Σχολών Xορού «Φωκά Eυαγγελινού» είχαν επωμισθεί τον ρόλο των Iερειών στο Xορόδραμα της Aφής της Φλόγας. Eπιμελητής του χοροδράματος ήταν ο Φωκάς Eυαγγελινός, ενώ την εκδήλωση παρουσίασε ο Aλέξης Kωστάλας.

22294547.jpg

περιφερειάρχης Ρένα Δούρου)

Στη λαμπαδηδρομία συμμετέχουν αστυνομικοί της
Yπηρεσίας Φυσικής Aγωγής και Aθλητισμού της Eλληνικής Aστυνομίας, αθλητές Special Olympics και μαθητές του 7ου Γυμνασίου Kορυδαλλού, των Eκπαιδευτηρίων Δούκα, των Σχολείων της Aμερικανικής Kοινότητας και του βρετανικού σχολείου "St. Catherines". Η διαδρομή της θα ξεκινήσει από ιστορικά μνημεία της Αθήνας, όπως το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, τους Στύλους Ολυμπίου Διός, το Ζάππειο και το Καλλιμάρμαρο, ενώ επί αθηναϊκού εδάφους θα ολοκληρωθεί στην πρεσβεία των ΗΠΑ, όπου ο πρέσβης Ντέιβιντ Πιρς θα υποδεχθεί τη Φλόγα, η οποία στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και από εκεί με ειδική πτήση για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

22294554.jpg

Στην τελετή αφής της Φλόγας της Ελπίδας έδωσαν μεταξύ άλλων το «παρών» η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργιού Κ. Καραμανλή, Νατάσα Παζαϊτη εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος στην Eλλάδα, διεθνείς προσωπικότητες από τον τομέα του αθλητισμού και του πολιτισμού, εκπρόσωποι της Eυρωπαϊκής Eνωσης και του Eυρωπαϊκού Kοινοβουλίου και χορηγοί.

2294558.jpg


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top