«Μαγικά» κάλαντα από 27.000 απίστευτους οπαδούς

Η ιστορία πίσω από το έθιμο στο γήπεδο της Ουνιόν Βερολίνου

«Μαγικά» κάλαντα από 27.000 απίστευτους οπαδούς
Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος πήγαν στο ραντεβού περισσότεροι από 27.000 οπαδοί και δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Για την Ουνιόν Βερολίνου και τους οπαδούς της πλέον έχει γίνει έθιμο: Να γεμίζουν το γήπεδο της γερμανικής ομάδας παραμονές Χριστουγέννων και κρατώντας κεριά να ψάλλουν τα κάλαντα. Η ατμόσφαιρα είναι κυριολεκτικά εκπληκτική…

union_13.jpg

Για την ιστορική ομάδα της πρώην ανατολικής Γερμανίας, όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου μια δεκαετία, το 2003, χρονιά κατά την οποία έφθασε στην 4η κατηγορία της Γερμανίας και ένα βήμα πριν τη διάλυση.

Μια ομάδα 89 οπαδών, μετά από συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα της ομάδας, αποφάσισε να κάνει κάτι που χωρίς να το ξέρει, θα δημιουργούσε την ομορφότερη χριστουγεννιάτικη ποδοσφαιρική παράδοση. Την προηγούμενη των Χριστουγέννων, πήδηξαν τα κάγκελα από το κλειστό γήπεδο, πήγαν στις εξέδρες όπου βρίσκονταν κάθε Κυριακή και αφού αντάλλαξαν ευχές, τραγούδησαν τα κάλαντα.

union_12.jpg

Την επόμενη χρονιά μαζεύτηκαν ακόμη περισσότεροι και αυτό συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια, με τον σύλλογο να στέκεται συμπαραστάτης σε αυτή την κίνηση.

Η συνήθεια έγινε… λατρεία και φέτος, παραμονή Χριστουγέννων περισσότεροι οπαδοί της Ουνιόν από κάθε άλλη φορά βρέθηκαν στο γήπεδο της ομάδας του Βερολίνου, χαρίζοντας μας μαγικές χριστουγεννιάτικες εικόνες.

union_11.jpg

Για πόσο τραγούδησαν; Μα, σε γήπεδο ήταν… 90 λεπτά συν τις καθυστερήσεις!

union_10.jpg Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top