Tουρκία: Μαχαίρωσαν στην καρδιά 25χρονο οπαδό του Ερυθρού Αστέρα

Σε επεισόδια μεταξύ οπαδών της σερβικής ομάδας και της Γαλατάσαραϊ

Tουρκία: Μαχαίρωσαν στην καρδιά 25χρονο οπαδό του Ερυθρού Αστέρα

​Σε τραγωδία κατέληξε η αναμέτρηση της Γαλατάσαραϊ με τον Ερυθρό Αστέρα για την Ευρωλίγκα του μπάσκετ, καθώς ένας Σέρβος οπαδός που ταξίδεψε στην Πόλη, τραυματίστηκε θανάσιμα σε συμπλοκή με τους οπαδούς της «Γαλατά»

Πρόκειται για τον 25χρονο Μάρκο Ίβκοβιτς, που δολοφονήθηκε σε επεισόδια δεχόμενος μαχαιριά στην καρδιά. Ο άτυχος νεαρός πέθανε στο νοσοκομείο από αιμορραγία, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν περίπου 400 φίλοι της σερβικής ομάδας ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη για να δουν τον αγώνα, αλλά δεν τους επετράπη να αγοράσουν εισιτήρια για να δουν το ματς.

Τότε οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα αντέδρασαν, προσπάθησαν να εισβάλουν στο γήπεδο και ήρθαν σε σύγκρουση με την τουρκική αστυνομία έξω από το «Αμπντί Ιπεκτσί».

Κάποια στιγμή, πριν από την έναρξη του αγώνα, οι εκτεθειμένοι Σέρβοι βρέθηκαν απέναντι σε μία μεγάλη μάζα οπαδών της «Γαλατά», υπήρξαν πολλές μάχες σώμα με σώμα που κατέληξαν στο μαχαίρωμα του Σέρβου.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Ο πρόξενος της Σερβίας Ζόραν Μάρκοβιτς στην Πόλη επέρριψε ευθέως ευθύνες στην τουρκική αστυνομία και στους διοργανωτές καταγγέλλοντας ελλειπή αστυνόμευση.

"Αυτή είναι μια εχθρική χειρονομία σε μια εποχή που η Σερβία δέχεται μαχαιριές απ' όλες τις πλευρές.... Η Τουρκία κατάφερε μια μαχαιριά στην καρδιά των σέρβων οπαδών. Η εκδήλωση ήταν τραγική, σοκαρίστηκα" είπε ο Μάρκοβιτς.

Ανέφερε δε ότι το σερβικό προξενείο ήταν σε επαφή με την τουρκική αστυνομία και προειδοποίησε εγκαίρως ότι ο αγώνας ήταν υψηλού κινδύνου, αλλά οι εκκλήσεις δεν εισακούστηκαν.

"Οπαδός του Ερυθρού Αστέρα (25 ετών) σκοτώθηκε στην Κωνσταντινούπολη μετά από τραύματα από μαχαιριές. Ο άτυχος νεαρός ταξίδεψε στην Τουρκία για το παιχνίδι των “ερυθρόλευκων” με τη Γαλατασαράι, αλλά μετά από επίθεση με μαχαίρι των Τούρκων χούλιγκανς έχασε τη ζωή του. Ο Ερυθρός Αστέρας εκφράζει τα συλληπητήριά του στην οικογένεια, συγγενείς και φίλους του θύματος" ανακοίνωσε από την πλευρά της η σερβική ομάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top