«Άδειασε» την ΕΠΟ ο Ρανιέρι – φεύγει από τον πάγκο της Εθνικής;

Πώς σχολίασε η Ομοσπονδία τις δηλώσεις του

«Άδειασε» την ΕΠΟ ο Ρανιέρι – φεύγει από τον πάγκο της Εθνικής;

​Για την παρουσία του στον πάγκο της Εθνικής μίλησε ο Κλαούντιο Ρανιέρι, που δεν δίστασε να «αδειάσει» την ΕΠΟ για το θέμα των μικρών ομάδων! Μάλιστα, δημοσιεύματα ήθελαν τον Ιταλό να αποχωρεί, ωστόσο, η Ομοσπονδία τα διέψευσε.

«Η ΕΠΟ μου είχε ζητήσει μερικές μέρες πριν τι να κάνουμε με τα νέα παιδιά. Απάντησα ότι δεν μπορώ να ασχοληθώ και πρότεινα να μιλήσουμε με τον Κριστιάνο Νταμιάνο, που ήταν βοηθός μου στη Ρόμα . Είπα στην ΕΠΟ ότι έχουμε ανάγκη από ένα υπεύθυνο άτομο στην Ακαδημία γιατί το μέλλον είναι στα παιδιά και η Ελλάδα έχει πολλά παιδιά. Έχουμε ανάγκη να κάνουμε ένα ποδοσφαιρικό σχολείο και να μαζέψουμε τους καλύτερους. Δεν ξέρω κανέναν από τις μικρές Εθνικές. Ρίξτε μου ευθύνη μόνο για την Εθνική Ανδρών. Αν προσλάβουν τον Νταμιάνο θα είμαι εγώ υπεύθυνος, αλλά δεν είμαι τώρα», είπε ο Ρανιέρι σε συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ.

Ο προπονητής της γαλανόλευκης αγαπημένης δεν έκρυψε την στεναχώρια του για τα αποτελέσματα της ομάδας μετά το Μουντιάλ, αναφέροντας: «αυτό που δεν μου αρέσει μέχρι τώρα είναι τα αποτελέσματα. Με στενοχωρεί που δεν κάνουμε τους Έλληνες ευτυχισμένους. Μετά το Μουντιάλ ο κόσμος περίμενε κάτι θετικό. Ο εκνευρισμός μου είναι ότι δεν δίνουμε χαρά στον ελληνικό λαό που την αξίζει. Για να το κάνουμε πρέπει να δουλέψουμε και γι’ αυτό χρειάζεται χρόνο».

«Ειλικρινά δεν περίμενα ένα τέτοιο ξεκίνημα από την ομάδα. Ήξερα ότι θα ήταν δύσκολα. Η εξήγηση ποικίλει. Η αλλαγή προπονητή ήδη σου προκαλεί άγχος. Οι παίκτες δεν με ξέρουν και εγώ δεν τους ξέρω. Δεν ξέρουν τι ακριβώς ζητάω. Όταν γυρίσεις από ένα Μουντιάλ οι ομάδες έχουν πίεση. Το Μουντιάλ μπορεί να κάψει την ενέργεια. Πάντα έχω στόχο να μάχομαι στο γήπεδο, να δώσω τα πάντα για τους φιλάθλους. Πρέπει να είμαστε πνευματικά δυνατοί. Αν δεν πάρεις την πρώτη ευκαιρία εγώ θα σου δώσω δεύτερη. Πρέπει να παίξουμε παιχνίδι-παιχνίδι. Κάθε ματς είναι τελικός. Πρέπει να πάμε μόνο για τη νίκη με τα Ν. Φερόε αλλά δεν θα είναι εύκολο. Να είμαστε έξυπνοι και γρήγοροι και να το θέλουμε. Θέλω οι παίκτες μου να τρώνε… χόρτο», κατέληξε ο προπονητής.

Οι δηλώσεις Ρανιέρι προκάλεσαν αναστάτωση στην ΕΠΟ και, μάλιστα, δημοσιεύματα έκαναν λόγο ακόμα και για απομάκρυνσή του. Σε ανακοίνωσή της, πάντως, η Ομποσπονδία ήταν κατηγορηματική: «δεν υφίσταται ζήτημα στη συνεργασία με τον κ. Κλάουντιο Ρανιέρι. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής εξακολουθεί να εργάζεται σκληρά και συστηματικά για την επιτυχία της Εθνικής Ανδρών με απώτερο στόχο την πρόκριση της ομάδας μας στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016 στα γήπεδα της Γαλλίας. Οτιδήποτε άλλο γράφεται, λέγεται, φημολογείται ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top