Ανακοίνωσαν Ελαμπντελαουί οι ερυθρόλευκοι

«Πολύ μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός»

Ανακοίνωσαν Ελαμπντελαουί οι ερυθρόλευκοι
Την απόκτηση του Ομάρ Ελαμπντελαουί ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός.

Ο 22χρονος Νορβηγός που αγωνίζεται στη θέση του δεξιού αμυντικού είναι η δεύτερη μεταγραφή του Ολυμπιακού για φέτος (η πρώτη ήταν ο Κεβόρκ Γκαζαριάν).

Ο ίδιος μιλώντας στο επίσημο κανάλι του Ολυμπιακού δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που ήρθε στον Ολυμπιακό, χαρακτηρίζοντάς τον πολύ μεγάλο σύλλογο.

«Πάντα ήταν όνειρο για εμένα το να υπογράψω με ένα τόσο μεγάλο σύλλογο και να αγωνιστώ σε αυτόν, ένα σύλλογο επιπέδου Champions League. Οι συζητήσεις είχαν αίσιο τέλος και είμαι χαρούμενος για αυτό» τόνισε ο Νορβηγός άσος.

Ποιος είναι ο Ελαμπντελαουί

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Ολυμπιακός, ο 22χρονος δεξιός αμυντικός γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 1991 στο Όσλο της Νορβηγίας, αν και είναι μαροκινής καταγωγής.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τη νορβηγική Σκέιντ και με τις επιδόσεις του τράβηξε τα βλέμματα, με αποτέλεσμα η Μάντσεστερ Σίτι να κινηθεί για την απόκτησή του και να τον εντάξει στο δυναμικό της σε ηλικία μόλις 16 ετών.

Οι εμφανίσεις του με τις μικρές ομάδες του συλλόγου τον έφεραν τη σεζόν 2010-11 στην πρώτη ομάδα, ενώ στα τέλη Μαρτίου του 2011 παραχωρήθηκε δανεικός στην Στρόγκομσετ, με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε σε 12 αναμετρήσεις, πετυχαίνοντας και ένα γκολ.

Στη συνέχεια, υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τη Σίτι και δόθηκε δανεικός στη Φέγενορντ, όπου έμεινε για το μισό της σεζόν, πριν πάει στην Άιντραχτ Μπραουνσβάικ. Αμέσως κέρδισε θέση βασικού και συνέβαλε τα μέγιστα στην άνοδο της ομάδας στην πρώτη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα ο σύλλογος να προχωρήσει στην απόκτησή του. Έκανε ντεμπούτο στη Μπουντεσλίγκα κόντρα στη Βέρντερ Βρέμης.

Ο Ελαμπντελαουί έχει αγωνιστεί με τη φανέλα της Νορβηγίας σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top