Dream Football League: Τη δικιά της λίγκα ετοιμάζει το Κατάρ!

Σ' αυτή θα συμμετέχουν κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης

Dream Football League: Τη δικιά της λίγκα ετοιμάζει το Κατάρ!

​Μεγαλόπνοα σχέδια ετοιμάζονται στο Κατάρ, αφού γίνονται συζητήσεις για σύσταση νέας λίγκας, όπου θα πάρουν μέρος οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και να "χτυπήσουν" το Champions League.

Σύμφωνα με το πλάνο στην διοργάνωση, η οποία προβλέπεται να εγκαινιαστεί το 2015, θα λάβουν μέρος 24 σύλλογοι. Tέσσερις ομάδες αναμένονται να είναι από την Αγγλία, με πληρωμή 175.000.000 λιρών η καθεμιά από αυτές.

Οι άνθρωποι από το Εμιράτο, οι οποίοι σχεδιάζουν το συγκεκριμένο project σκοπεύουν να αποστείλουν προσκλήσεις σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ και Τσέλσι.

Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ μετά την επιτυχία της ανάληψης του Μουντιάλ 2022 θέλει να ταράξει και πάλι τα νερά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου καθώς το οικονομικό δέλεαρ του συγκεκριμένου πακέτου είναι πολύ μεγαλύτερο από το αντίστοιχο της UEFA.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Τσέλσι για την κατάκτηση του τροπαίου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έβαλε πέρυσι στα ταμεία της 47.300.000 λίρες. Αντιστοίχως η συμμετοχή της και μόνο στη διοργάνωση του Κατάρ θα της αποφέρει τετραπλάσιο ποσό!

Τα ακριβή πλ��να της Dream Football League θα αποκαλυφθούν τον επόμενο μήνα. Υπάρχουν ωστόσο σκέψεις οι 16 ομάδες να έχουν σταθερή παρουσία στο τουρνουά και οι υπόλοιπες οκτώ να εναλλάσσονται.

Σύμφωνα με τους "Times" η διοργάνωση θα φιλοξενείται κάθε δύο χρόνια το καλοκαίρι στο Κατάρ ή σε γειτονικές χώρες όπως το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν τοποθετηθεί η Premier League, η UEFA ή και ακόμα η Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων. Ουκ ολίγοι παίκτες έχουν εκφράσει σε ανύποπτη φάση την δυσφορία τους για το βεβαρημένο πρόγραμμα, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί από τη στιγμή που τα χρήματα της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ φτάνουν σε υψηλά επίπεδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top