Μια θετική είδηση προκύπτει απο τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ τον Ιούνιο. Πρόκειται  για τις συνολικά 40.599 νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν. 

Συνολικά 40.599 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ. 

Η επίδοση του Ιουνίου 2017 είναι η υψηλότερη καταγεγραμμένη θετική επίδοση ισοζυγίου μηνός Ιουνίου από το 2001 έως σήμερα και προκύπτει από το ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων. 

Ταυτόχρονα, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου εξαμήνου του έτους 2017 διαμορφώνεται στις 255.903 νέες θέσεις εργασίας, αποτελώντας επίσης την υψηλότερη επίδοση πρώτου εξαμήνου έτους από το 2001 μέχρι σήμερα. 

Ωστόσο τον Ιούνιο πήραν ξανά «κεφάλι» οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, τάση που είχε ανακοπεί τους προηγούμενους μήνες. 

Συγκεκριμένα, μόνο το 43,23% αφορούν σε θέσεις πλήρους απασχόλησης και το 42% σε μερική. Ποσοστό 14,77% καλύπτει εκ περιτροπής απασχόληση.

Οι περισσότερες θέσεις εργασίας δημιουργούνται στον χώρο του τουρισμού. Ενδεικτικά καταγράφονται 25,8 χιλιάδες θέσεις στην κατηγορία σερβιτόροι, σχεδόν 10.000 στην κατηγορία μάγειροι, και ακολουθούν οι πωλητές (7.936). 

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της έκθεσης, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου τόνισε: «Η αύξηση της απασχόλησης και η μείωση της ανεργίας, που καταγράφονται στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ και στην έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, επιβεβαιώνουν τη θετική τάση που καταγράφηκε και τους προηγούμενους μήνες στην αγορά εργασίας. Το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων που καταγράφει η ΕΡΓΑΝΗ κινείται στο υψηλότερο επίπεδο από το 2001 και η ανεργία στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2012, με ποσοστό 21,7% φέτος τον Απρίλιο. H μείωση που έχει επιτευχθεί δεν δικαιολογεί πανηγυρισμούς. Μας επιτρέπει όμως να αισιοδοξούμε. Δέσμευσή μας να συνεχίσουμε την προσπάθεια με σχέδιο και υπευθυνότητα, για την περαιτέρω αποκλιμάκωση της ανεργίας».