Σκοπιανό: Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ «απάντησε» με ανακοίνωση και όχι ...τηλεφώνημα

Νέα καθυστέρηση στην επίτευξη λύσης

Πρώτη δημοσίευση  09-06-2018 20:34

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση ανέμενε την τηλεφωνική επαφή μεταξύ του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ και του Έλληνα ομολόγου του, Αλέξη Τσίπρα, η κυβέρνηση των Σκοπίων με ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε:

«Eίναι σημαντικό να επιτευχθεί μια ποιοτική και αμοιβαία αποδεκτή λύση η οποία θα είναι βιώσιμη και η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης που θα προστατεύει και ενισχύει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των πολιτών της Δημοκρατίας της», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σκοπιανό: 9 Ιουνίου και ούτε ένα τηλεφώνημα…

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι οι εικασίες περιφερειακών μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε αυτές τις ευαίσθητες στιγμές, δεν μπορούν να συμβάλουν σε αυτόν τον στρατηγικό στόχο εθνικού συμφέροντος, υπογραμμίζοντας πως η οικοδόμηση φιλίας μεταξύ των δύο χωρών είναι ένα μεγάλο στοίχημα για το κοινό μέλλον και η συνεργασία στο μέλλον μόνον θα αυξάνεται.

«Η κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων, της ένταξης στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ και είναι σαφές ότι για την επίτευξή τους είναι απαραίτητο να ξεπεραστεί το πρόβλημα με το όνομα» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top